8 άτομα / 40’ ετοιμασία / 15’ χρόνος ψησίματος / ΕΥΚΟΛΟ
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά
3 κουταλιές μαρμελάδα μήλου
1 φακελάκι βανίλια
¼ κουταλάκι αλάτι
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ
Ζάχαρη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουτερ. Τοποθετείτε στο μίξερ το εργαλείο για ανακάτεμα. Στο μπολ του μίξερ βάζετε την ζάχαρη και το βούτυρο και κτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν.
Προσθέτετε μέσα τα αυγά, την μαρμελάδα μήλου την βανίλια και το αλάτι. Αφού γίνουν τα υλικά ένα σώμα ρίχνετε μέσα σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ. Όταν βάλετε όλο το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αν χρειαστεί προσθέστε ακόμα 2-3 κουταλιές αλεύρι.
Ανοίγετε το μίξερ, βγάζετε την ζύμη, την τυλίγετε σε μία μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20’.
Αλευρώνετε καλά τον πάγκο σας και ανοίγετε την ζύμη με τον πλάστη, πάχος ½ εκατοστό. Κόβετε σε ορθογώνια ή άλλα σχήματα της αρεσκείας σας.
Απλώνετε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόχαρτο, πασπαλίζετε από πάνω με ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 10’-12’.
Βγάζετε από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!