Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

“Καταδίκη” των δηλώσεων Πέτρου Παππά για τις καταλήψεις

“Καταδίκη” των δηλώσεων Πέτρου Παππά για τις καταλήψεις


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.08

Της Νίκης Ζορμπά

Σε ήπιο κλίμα κύλησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε νωρίτερα με αντικείμενο τις ευρωεκλογές, ωστόσο ζητήθηκε και θα συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση – ενημέρωση της Κουμουνδούρου, “καταδίκη” των δηλώσεων του βουλευτή Πέτρου Παππά για τις καταλήψεις. 

Το αίτημα διατύπωσαν οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Διονύσης Τεμπονέρας και Παναγιωτόπουλος από τη Νεολαια ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι δηλώσεις του εκ των στενών συνομιλητών Κασσελάκη, βουλευτή Πέτρου Παππά, ο οποίος είπε πως δεν υπάρχουν “νόμιμες καταλήψεις” στα Πανεπιστήμια, είχαν προκαλέσει έντονη δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος. 

Κατά τα λοιπά, συζητήθηκαν θέματα Οργανωτικής φύσεως για τις ευρωεκλογές: Στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (δια ζώσης αλλά και μέσω isyriza, ήτοι ηλεκτρονικής ψηφοφορίας). Πέντε υποψήφιοι θα επιλεγούν απευθείας από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνομολογήθηκε πως οι κενές θέσεις δεν θα επιλεγούν με κριτήριο “αναγνωρισιμότητας” (celebrities).

Στις προκριματικές εκλογές, υπάρχει πρόβλεψη να λάβουν μέρος και “φίλοι” ΣΥΡΙΖΑ, για τους οποίους δημιουργείται ειδικό μητρώο. 

Χωρίς ονομαστική αναφορά η διαρροή

Στο μεταξύ, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σε άτυπη ενημέρωσή τους για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπογραμμίζουν τη στήριξή τους στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, αδειάζοντας , όπως ζητήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη της ΠΓ, τη θέση του Πέτρου Παππά, αλλά χωρίς ονομαστική αναφορά. 

Κομματικές πηγές, ανέφεραν σχετικώς: 

“Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Κατά τη συνεδρίαση αποτιμήθηκαν με θετικό πρόσημο η αντιπολιτευτική στάση, αλλά και οι πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλα τα κομβικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όπου ομόφωνα υπογραμμίστηκε ότι ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία μιας task force που θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή το σκάνδαλο με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Σχετικά με τη διαμόρφωση του Ευρωψηφοδελτίου έγινε γνωστό πως 35 θέσεις θα καλυφθούν από τις προκριματικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν υβριδικά στις 14 Απριλίου. Οι δύο Ευρωβουλευτές θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο χωρίς να μπουν σε προκριματικές, ενώ πέντε υποψήφιοι θα οριστούν στο ψηφοδέλτιο από τον πρόεδρο.

Στις προκριματικές θα λάβουν μέλος περί τα 400 άτομα , τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να κατέβουν. Επίσης αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ποσόστωση. Τέλος στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του iSyriza θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος”.

Διαβάστε ακόμα: * Άσσος στο μανίκι ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη, χαμόγελα για τις δημοσκοπήσεις- Συνεδριάζει η ΠΓ

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...