Μια σύγχρονη εκδοχή του ξιδάτου χταποδιού, με φασόλια πιάζ και ωμές ρίζες. Μεζές από τους λίγους!
30′ προετοιμασία, 50′ μαγείρεμα, 12 ώρες αναμονή, Σύνολο: 13 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το λαδολέμονο λουίζας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χταπόδι βραστό με φασόλια πιάζ και ωμές ρίζες, ξεκινάμε ξεπλένοντας τα φασόλια από το νερό του μουλιάσματος και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό.
- Τα βράζουμε για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται. Αλατίζουμε τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, προσθέτουμε νερό που να το καλύψει εντελώς και το βράζουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μη λιώνει στο στόμα.
- Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια-μπουκιές. Το ρίχνουμε στο μπολ με τα φασόλια.
- Καθαρίζουμε τη ρέβα, την παστινάκη ή το γουλί, το παντζάρι, τη σελινόριζα και το καρότο και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο. Αν τα παντζάρια έχουν μικρά φυλλαράκια στις κορφές τους, κρατάμε μερικά στην άκρη, για τη διακόσμηση.
- Ρίχνουμε τις ρίζες στο μπολ με τα φασόλια και το χταπόδι, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το ξίδι, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Λαδολέμονο λουίζας
- Ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, διακοσμούμε και με μερικά μίνι παντζαρόφυλλα.
Πηγή: gastronomos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!