Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Ο νέος επεξεργαστής Snapdragon 8s Gen 3 είναι ένα επίπεδο κάτω από την ναυαρχίδα της Qualcomm – Qualcomm

Ο νέος επεξεργαστής Snapdragon 8s Gen 3 είναι ένα επίπεδο κάτω από την ναυαρχίδα της Qualcomm – Qualcomm


Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα smartphone με καλή απόδοση σε όλους τους τομείς, αλλά δεν επιθυμείτε να «πέσετε» στην κατηγορία midrange και παράλληλα δεν θέλετε να δώσετε όσα χρήματα ζητά μία σημερινή ναυαρχίδα, η Qualcomm φαίνεται πως έχει τη λύση.

Η εταιρεία αποκάλυψε πρόσφατα την mobile πλατφόρμα Snapdragon 8s Gen 3 που προσφέρει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας αλλά η απόδοση της βρίσκεται ένα επίπεδο πιο κάτω από την κορυφαία Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform.

Το νέο chip της Qualcomm διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Kryo με διαμόρφωση 1+4+3 όσον αφορά τους πυρήνες (ένας πυρήνας Arm Cortex-X4 στα 3,0GHz, τέσσερις πυρήνες Arm Cortex-A720 υψηλής απόδοσης στα 2,8GHz και τρεις πυρήνες Arm Cortex-A520 υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας στα 2,0GHz) και κατασκευάζεται με μέθοδο 4nm. Το νέο chip υποστηρίζει έως 24GB μνήμης LPDDR5x (ταχύτητας έως 4.200 MHz) και αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0. Όπως είναι κατανοητό, δεν πρόκειται για μία «κομμένη» ή «διαλεγμένη» εκδοχή του Snapdragon 8 Gen 3, καθώς το νέο αυτό SoC (System-on-Chip) έρχεται με έναν πυρήνα Cortex-X4 και τέσσερις «μεγάλους» και τρεις «μικρούς» πυρήνες, όταν στην περίπτωση της ναυαρχίδας της Qualcomm, η «εσωτερική διαμόρφωση» είναι 1+5+2 όσον αφορά τους πυρήνες.

Καθώς μπαίνουμε όλο και βαθύτερα στη νέα εποχή AI, το νέο chip της Qualcomm δεν θα μπορούσε να μην ενσωματώνει δυνατότητες παραγωγικής ή δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης, Έτσι, μπορεί να τρέξει σε τοπικό επίπεδο μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs) με έως και 10 δις παραμέτρων, επομένως υποστηρίζει μοντέλα όπως το Gemini Nano και διάφορους ψηφιακούς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης ωστόσο δεν διαθέτει το πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών AI που βρίσκουμε στο Snapdragon 8 Gen 3 SoC.

Snapdragon 8s Gen 3 _1.jpg

Η πλατφόρμα Snapdragon 8s Gen 3 διαθέτει το modem Snapdragon X70 5G, υποστηρίζει Wi-Fi 7 και διαθέτει τριπλό 18-bit ISP που συνεργάζεται με την Hexagon NPU για την επεξεργασία εικόνας. Υποστηρίζονται έως και τρεις κάμερες 36 MP στα 30 fps με Zero Shutter Lag ή μία κάμερα 108 MP στα 30 fps. Η μέγιστη ανάλυση λήψης εικόνας είναι 200 MP και υποστηρίζονται 10-bit HEIC και HEVC εικόνες και βίντεο καθώς και 4Κ HDR βίντεο στα 60 fps.

Η GPU Adreno επιταχύνει βεβαίως το ray tracing στο hardware και προσφέρει υποστήριξη στα Adreno Frame Motion Engine 2.0 (διπλασιάζει το frame rate χωρίς πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας) και Snapdragon Game Super Resolution (προσθέτει pixels στην εικόνα χωρίς επιβάρυνση στην απόδοση). Υποστηρίζονται επίσης οθόνες ανάλυσης έως και QHD+ στα 144Hz ή μια οθόνη 4K στα 60Hz καθώς και μεταβλητοί ρυθμοί ανανέωσης από 1Hz έως 240Hz. Όσον αφορά τις εξωτερικές οθόνες, υποστηρίζονται οθόνες ανάλυσης έως και 8K (30Hz) ή 1080p με ρυθμό ανανέωσης έως 240Hz. Η δυνατότητα αποκωδικοποίησης βίντεο H.265 και AV1 (έως 4K στα 60fps) και η αναπαραγωγή περιεχομένου HDR (HDR10+, Dolby Vision, HLG) είναι επίσης στάνταρντ χαρακτηριστικά.

Snapdragon 8s Gen 3 _2.jpg

Στην νέα πλατφόρμα Snapdragon 8s Gen 3 της Qualcomm αναμένεται να βασιστούν πολλές συσκευές που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά από τα τέλη αυτού του μήνα, μεταξύ των οποίων θα είναι κινητά των Honor, Realme, Redmi και Xiaomi.



  • Like


    1



  • Haha


    1

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Μovies

“μέχρι πέντε είναι δεσμός” Μπορεί ένας άνθρωπος να ικανοποιήσει όλες μας τις ανάγκες; Κι αν όχι, πόσοι χωράνε στην καρδιά μας; … source

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...