Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Οικογενειακή pizza για τις γιορτές

Οικογενειακή pizza για τις γιορτές


Υλικά

4 φύλλα έτοιμη ζύμη για πίτσα
250 γρ. ταλαγάνι Μεσσηνίας ή Μαστέλο Χίου ή άλλο μαστιχωτό τυρί τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν σε φέτες
Λίγο φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο
4-5 λεπτά χωριάτικα λουκάνικα
6 κ.σ. σπιτική σάλτσα ντομάτας

Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας

1 kg αποφλοιωμένες μακρόστενες ντομάτες εμπορίου ή φρέσκιες
2 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί λαδωμένο ή πασπαλισμένο με αλεύρι, βάζουμε δίπλα δίπλα τα δύο φύλλα ζύμης για πίτσα.

Με ένα πιρούνι, τα πατάμε ώστε να ενωθούν και να σχηματίσουν, ένα μεγάλο φύλλο πίτσας.

Πατάμε με τα δάχτυλα ώστε να απλώσει και να μεγαλώσει κι άλλο η επιφάνεια της ζύμης.

Σχηματίζουμε στην πίτσα, την περιμετρική δαντελωτή γέμιση με λουκάνικο

Παίρνουμε τα άλλα δύο φύλλα ζύμης, τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τυλίγουμε τα λουκάνικα.

Με κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε σε λεπτές φέτες, όχι μέχρι κάτω, και τα «κολλάμε» περιμετρικά στην πίτσα, ενώνοντας τη ζύμη της πίτσας με τη ζύμη του τυλιγμένου λουκάνικου.

Έτσι, σχηματίζονται δαχτυλίδια λουκάνικου, γύρω από την πίτσα.

Αλείφουμε τη ζύμη με πυκνή σάλτσα ντομάτας.

Απλώνουμε σε μία στρώση το ζαμπόν και από πάνω τα τυριά.

Πασπαλίζουμε με τα βότανα, τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα.

Για την σάλτσα:

Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας, αφαιρούμε τους σπόρους.

Τις ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ντομάτες αποφλοιωμένες εμπορίου.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού.

Η σάλτσα πρέπει να γίνει πυκνή και σχεδόν στεγνή.

Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες.

Στεγνώστε καλά την σάλτσα ντομάτας στο κατσαρολάκι, ούτως ώστε να γίνει πυκνή και δεμένη και να μην βγάζει υγρασία πάνω στην ζύμη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Αναρωτιέσαι αν κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις κατά την επίσκεψή σου στο γιατρό; Αυτές οι 5 ερωτήσεις μπορούν να είναι καθοριστικές και να σε βοηθήσουν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η βουλεύτρια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Νέα Αριστερά Έφη Αχτσιόγλου για τα εργασιακά. Όπως τόνισε η κ....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Aπό την τρίτη θέση του 8ου ομίλου και με το «εισιτήριο» για τα Play-Ins του Basketball Champions League ανά χείρας, ολοκλήρωσε το Περιστέρι τις...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μικρό ήταν το βίντεο με τις επίμαχες φάσεις της 15ης αγωνιστικής της Super League. Ο Στεφάν Λανουά επέλεξε μόλις δύο φάσεις από το περασμένο...