Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είδαμε πώς φτιάχνεται βήμα βήμα η αγαπημένη μας σοκολάτα

Είδαμε πώς φτιάχνεται βήμα βήμα η αγαπημένη μας σοκολάτα


Sponsored Content

Όταν μια περιήγηση σε state of the art εγκαταστάσεις συνδυάζεται με τα πλούσια και μεθυστικά αρώματα των φρεσκοκαβουρδισμένων ξηρών καρπών και των διαλεγμένων ποικιλιών κακάο, τότε μιλάμε για μια πραγματικά διδακτική εμπειρία που ταυτόχρονα συναρπάζει τις αισθήσεις.

Πόσο εύκολα παράγονται οι αγαπημένες μας σοκολάτες ΙΟΝ και το νοσταλγικό ρόφημα κακάο ΙΟΝ; Για την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, το Cantina βρέθηκε στην παραγωγική διαδικασία, η οποία είναι πολύ πιο πολυεπίπεδη απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Παρακολουθήσαμε την αλληλουχία όλων των εξειδικευμένων διαδικασιών που απαιτούνται ώστε να δημιουργήσουν τα σοκολατένια προϊόντα της εταιρείας και το ρόφημα κακάο «from bean to bar», δηλαδή από το μηδέν μέχρι και τη συσκευασία τους. Για αυτό, κάναμε το απαραίτητο πέρασμα από τα  βασικά τμήματα, το τμήμα κακάο, το τμήμα ξηρών καρπών, το τμήμα σχηματουργίας και το τμήμα συσκευασίας της σοκολάτας, εκεί όπου συμβαίνουν όλα.

Μια σχεδόν χορογραφημένη διαδικασία

Αρχικά, η ΙΟΝ διαλέγει και εισάγει τις ποικιλίες κακάο που θα δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλαδή μια υψηλής ποιότητας σοκολάτα. Αυτό, δίνει στην εταιρεία και την ευελιξία να χρησιμοποιήσει την ανάλογη ποικιλία για κάθε διαφορετικό είδος σοκολάτας.

Οι σπόροι κακάο περνούν από μία διπλή διαδικασία καθαρισμού, και στη συνέχεια καβουρδίζονται και αποφλοιώνονται.

Μετά, σειρά έχει η ανάμειξή διαφορετικών ποικιλιών, ώστε να δημιουργηθούν μοναδικά χαρμάνια κακάο, ειδικά για κάθε διαφορετικό προϊόν και είδος σοκολάτας.

Σε αυτό το στάδιο, γίνεται ένας σημαντικός διαχωρισμός μεταξύ του χαρμανιού που προορίζεται να γίνει σκόνη για ροφήματα, και μεταξύ των χαρμανιών που θα γίνουν λαχταριστές σοκολάτες, αφού θα υποστούν εντελώς διαφορετική επεξεργασία.

Για την παραγωγή της σοκολάτας, το κακάο αναμειγνύεται με βούτυρο κακάο, γάλα (εάν πρόκειται για σοκολάτα γάλακτος) και λεκιθίνη, και μέσα από τα ειδικά μηχανήματα, βγαίνει σε λιωμένη μορφή, η ακαταμάχητη σοκολάτα που αποτελεί τη βάση για κάθε σοκολατένιο προϊόν, εκτός των ροφημάτων.

Με την ίδια προσοχή και φροντίδα, κόβονται και καβουρδίζονται καθημερινά τα αμύγδαλα και τα φουντούκια που θα παντρευτούν αργότερα με τη σοκολάτα, δημιουργώντας τις σοκολάτες των πιο αγαπημένων μας αναμνήσεων.

Στη συνέχεια, το όραμα της ΙΟΝ αρχίζει να παίρνει σχήμα, αφού τα μείγματα μπαίνουν σε ειδικά καλούπια. Αφού οι σοκολάτες πάρουν την τελική τους στερεή μορφή, ντύνονται με τα χαρακτηριστικά περιτυλίγματά τους, κιβωτοποιούνται, και ταξιδεύουν μέχρι τα καταστήματα και τα ράφια που χρόνια τώρα όλοι αδειάζουμε για να τις προμηθευτούμε.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία που μοιάζει με χορό μιας καλοκουρδισμένης μηχανής στο βίντεο:

 

 

Το άρθρο της εβδομάδας



FOOD SCIENCE

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μπανγκόκ η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών που θα διεξαχθεί από τις 22 Αυγούστου έως τις...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η νιγηριανή υπηρεσία κατά της διαφθοράς συνέλαβε 792 υπόπτους στη διάρκεια εφόδου σε κτήριο από όπου απατεώνες προσέλκυαν θύματα online με ρομαντικές υποσχέσεις και...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 45 λεπτά + ½ ώρα αναμονή Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 1 κιλό περίπου) 3 1/3 φλ. ( ½ κιλό)...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σκιά των προηγούμενων τοποθετήσεων και των ερωτήσεων του εισαγγελέα της έδρας στη δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος δικάζεται σε...