ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
4 ωραία σκληρά µήλα (κόκκινα ή γκράνι Σµιθ)
½ φλ. καρυδόψιχα ψιλοκοµµένη µε µαχαιράκι (όχι αλεσµένη)
3 κουταλιές ξανθά σταφιδάκια
4 κουταλάκια ξανθή ζάχαρη
4 κοφτά κουταλάκια βούτυρο + λίγο επιπλέον για το ταψί
3 κουταλιές µέλι
½ πορτοκάλι, ο χυµός
1 κουταλιά µπράντι
1 φλ. µοιρασµένες ρώγες από µαύρο ή άσπρο σταφύλι (αφαιρείτε τα κουκουτσάκια, αν υπάρχουν)
Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα πυρίµαχο ταψάκι. Αφαιρείτε µε το ειδικό εργαλείο την καρδιά των µήλων µε τα κουκούτσια, προσέχοντας να µην τα τρυπήσετε πέρα για πέρα. Ύστερα µεγαλώνετε λίγο το «πηγαδάκι» που σχηµατίζετε αφαιρώντας και λίγη από την κόρα τους.
Παίρνετε 2 κουταλιές ψιλοκοµµένη καρυδόψιχα και την αναµιγνύετε σε ένα µπολ µε τα σταφιδάκια και τη µαύρη ζάχαρη. Γεµίζετε τα µήλα µε το µίγµα και βάζετε από πάνω από 1 κοφτό κουταλάκι βούτυρο. Τα τοποθετείτε στο βουτυρωµένο ταψάκι και ψήνετε µέχρι να µαλακώσουν, για 20-25 περίπου λεπτά.
Στο µεταξύ, αναµιγνύετε το µέλι µε την υπόλοιπη καρυδόψιχα, το χυµό του πορτοκαλιού και το µπράντι σε ένα κατσαρολάκι, τα αφήνετε να κοχλάσουν, χαµηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε µέσα το σταφύλι.
Όταν τα µήλα είναι έτοιµα, τα βγάζετε από το φούρνο και τα βάζετε σε 4 πιάτα. Μοιράζετε από πάνω τη σος µε το µέλι και τα σερβίρετε ζεστά. Μπορείτε, αν θέλετε, να τα συνοδεύσετε µε παγωτό βανίλια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!