Γενικά έχω μία λόξα με τις αλοιφές, δεν τρώω εύκολα το φαγητό μου χωρίς μία σαλτσούλα ένα dip, κάτι τέλος πάντων να το κάνει elevate. Με αφορμή την 25η Μαρτίου σκέφτηκα να καταπιαστώ με την σκορδαλιά και να φτιάξω μία παραλλαγή της και το αποτέλεσμα με έχει πραγματικά ενθουσιάσει. Σκορδαλιά με φουντουκοβούτυρο, ένας συνδυασμός αναπάντεχα καλός, λες και το σκόρδο γεννήθηκε για να συνδυάζεται με τα φουντούκια. Το φουντουκοβούτυρο WILD SOULS εκτός από τέλεια γεύση και υπέροχη υφή, έδωσε στην σκορδαλιά μου τα θρεπτικά συστατικά που της έλειπαν, πρωτεΐνη, μαγνησίο και πολλές βιταμίνες!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου σκορδαλιά με φουντουκοβούτυρο ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Το φουντουκοβούτυρο Wild Souls, δεν έχει γλουτένη, φοινικέλαιο, ζάχαρη και συντηρητικά όπως εξάλλου και όλα τα προϊόντα τους. H υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυλλικό οξύ κάνει τα φουντούκια πολύ σημαντικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Επίσης περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά και είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μαγνησίου, καλίου, ασβεστίου και βιταμινών, όπως η Ε, η οποία συμβάλλει τόσο στην λάμψη της επιδερμίδας και των μαλλιών όσο και στην λάμψη της Wild ψυχής μας! Το βρίσκουμε στο concept store Wild Souls (Βουλής 36, Αθήνα & Αγορά Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη) και online.
Συνταγή
Σκορδαλιά με πατάτες & φουντουκοβούτυρο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Φυλάσσουμε τη σκορδαλιά καλυμμένη για 2 μέρες στο ψυγείο.
Υλικά τη σκορδαλιά:
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 700 γρ. ή 4 μεσαίες πατάτες
-
200 γρ. Φουντουκοβούτυρο WILD SOULS - 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 30 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροσπασμένα
- 1-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με νερό βρύσης. Αλατίζουμε καλά και βράζουμε για 15-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2) Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδο σε ένα γουδί, τις αλατίζουμε και τις λιώνουμε με το γουδοχέρι. Εναλλακτικά λιώνουμε σε ξύλο κοπής με την μεγάλη επιφάνεια του μαχαιριού. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι και το Φουντουκοβούτυρο WILD SOULS και ανακατεύουμε.
2) Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες και τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο.
3) Περιχύνουμε τη σκορδαλιά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σερβίρουμε με φουντούκια και μαϊντανό.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!