ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ντοματίνια (κομμένα στα 4)
1 μπουράτα
Για το πέστο:
70 γρ. φύλλα βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο
15 γρ. πινόλια καβουρδισμένα
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
135 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βαλσαμικό κύδι λευκό
1 γρ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο βασιλικού: Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τον βασιλικό και τα χτυπάτε μέχρι να έχουν απαλή υφή. Στο τέλος προσθέτετε και τον βασιλικό και τα αναμειγνύετε με το μπλέντερ ακόμη λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζετε τα ντοματίνια και προσθέτετε το πέστο, λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αναμιγνύετε καλά.
Βάζετε γύρω γύρω τις ντομάτες στο μπολ σερβιρίσματος και την μπουράτα στο κέντρο.
Προσθέτετε λίγο χοντρό αλάτι πάνω από την μπουράτα.
Χριστόδουλος Θεοφάνους
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!