Υπάρχουν φορές που χρειαζόμαστε αρκετή ώρα στην κουζίνα και πιο σύνθετες παρασκευές για να φτιάξουμε ιδιαίτερα πιάτα που να συνδυάζουν γεύση και εμφάνιση. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε και γεύσεις πληθωρικές, με εντυπωσιακή εμφάνιση πολύ εύκολα. Πρώτα από όλα θα χρειαστούμε τα κατάλληλα υλικά. Το φιλέτο σολομού είναι ένα από αυτά, αρκεί να ξέρουμε κάποια από τα μυστικά του. Όταν φτιάχνουμε σολομό στη τηγάνι, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα επιτυχημένο, αφού έχουμε τον πλήρη έλεγχο στο ψήσιμο. Για να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα, πρέπει πριν βάλουμε το φιλέτο μας στο τηγάνι, να το ταμπονάρουμε με μια χαρτοπετσέτα, για να το στεγνώσουμε καλά, και έπειτα να το αλατοπιπερώσουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο, αλλά χωρίς να το το προθερμάνουμε, και θα τοποθετήσουμε το ψάρι με το δέρμα προς τα κάτω. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται ανάλογα με το πάχος του φιλέτου, από 6 μέχρι 9 λεπτά.
Για το ψήσιμο στον φούρνο προθερμαίνουμε στους 200°C. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον σολομό, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Κατόπιν, τοποθετούμε τον σολομό σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου μας. Αποφεύγουμε το υπερβολικό ψήσιμο για να μην στεγνώσει το ψάρι.
Άλλα υλικά που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε εύκολα και εντυπωσιακά πιάτα είναι τα μανιτάρια, τα κάστανα, οι κολοκύθες, και τα ρόδια που θα δώσουν και επιπλέον χρώμα στα πιάτα μας.
Τις συνταγές τις αναλαμβάνουμε εμείς. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Εύκολες και εντυπωσιακές συνταγές για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Υπάρχουν φορές που χρειαζόμαστε αρκετή ώρα στην κουζίνα και πιο σύνθετες παρασκευές για να φτιάξουμε ιδιαίτερα πιάτα που να συνδυάζουν γεύση και εμφάνιση. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε και γεύσεις πληθωρικές, με εντυπωσιακή εμφάνιση πολύ εύκολα. Πρώτα από όλα θα χρειαστούμε τα κατάλληλα υλικά. Το φιλέτο σολομού είναι ένα από αυτά, αρκεί να ξέρουμε κάποια από τα μυστικά του. Όταν φτιάχνουμε σολομό στη τηγάνι, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα επιτυχημένο, αφού έχουμε τον πλήρη έλεγχο στο ψήσιμο. Για να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα, πρέπει πριν βάλουμε το φιλέτο μας στο τηγάνι, να το ταμπονάρουμε με μια χαρτοπετσέτα, για να το στεγνώσουμε καλά, και έπειτα να το αλατοπιπερώσουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο, αλλά χωρίς να το το προθερμάνουμε, και θα τοποθετήσουμε το ψάρι με το δέρμα προς τα κάτω. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται ανάλογα με το πάχος του φιλέτου, από 6 μέχρι 9 λεπτά.
Για το ψήσιμο στον φούρνο προθερμαίνουμε στους 200°C. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον σολομό, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Κατόπιν, τοποθετούμε τον σολομό σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου μας. Αποφεύγουμε το υπερβολικό ψήσιμο για να μην στεγνώσει το ψάρι.
Άλλα υλικά που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε εύκολα και εντυπωσιακά πιάτα είναι τα μανιτάρια, τα κάστανα, οι κολοκύθες, και τα ρόδια που θα δώσουν και επιπλέον χρώμα στα πιάτα μας.
Τις συνταγές τις αναλαμβάνουμε εμείς. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!