ΥΛΙΚΑ
1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο τεμαχισμένο και με αφαιρεμένα τα κουκούτσια
200 γρ. βούτυρο (ελέγχετε το βάρος του πακέτου) λιωμένο και κρυωμένο
1 κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού
1 ½ φλ. ζάχαρη
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1 κουταλάκι κανέλα
Σιρόπι μαρμελάδας:
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
Βάζετε το πορτοκάλι στο πολυμίξερ και το χτυπάτε να γίνει πουρές. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν.
Ύστερα, βάζετε μέσα το αλεύρι και την κανέλα και τα χτυπάτε με λίγες διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, μέχρι να απορροφηθούν. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ για 1 περίπου ώρα ή μέχρι που ένα σουβλάκι που θα μπήξετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνό (αν ροδίσει πολύ πριν είναι έτοιμο, το σκεπάζετε χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο). Το βάζετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς (για 1 ώρα περίπου).
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη με ½ φλ. κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι και την ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Δυναμώνετε τη φωτιά για να κοχλάσει και την ξαναχαμηλώνετε. Σιγοβράζετε το σιρόπι για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα προσεχτικά το χυμό του πορτοκαλιού. Το επιστρέφετε στη φωτιά, προσθέτετε τη μαρμελάδα, την ανακατεύετε μέσα μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα και το αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει.
Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα. Το τρυπάτε παντού με ένα σουβλάκι και το περιχύνετε με το μισό σιρόπι. Το αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά και σερβίρετε το κέικ σε φέτες, περιχύνοντάς τις με λίγο από το υπόλοιπο σιρόπι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!