Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχταριστός κορμός Black Forest | cantina.protothema.gr

Λαχταριστός κορμός Black Forest | cantina.protothema.gr


Ένας λαχταριστός κορμός Black Forest με Arla τυρί κρέμα ιδανικό τελείωμα για ένα τραπέζι.

 

Παντεσπάνι: Βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γρ. κουβερτούρα, 2 κουτ. σούπας νερό και 2 κουτ. σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί 1 αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζ. αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους.

Ανακατεύουμε καλά και μετά ενώνουμε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις. Πασπαλίζουμε με το κακάο μία λαδόκολλα. Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 200°C για 10΄.

Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε από τον φούρνο και το γυρνάμε ανάποδα. Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα. Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Γέμιση: Χτυπάμε με μίξερ την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος Arla μέχρι γίνει πηχτή σαντιγί και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα Arla. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το παντεσπάνι (φροντίζουμε να είναι κρύο) και μετά απλώνουμε λίγη γέμιση από τα κεράσια. Τυλίγουμε προσεκτικά από άκρη σε άκρη και κρατάμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζουμε με κακάο ή άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Παντεσπάνι: Βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γρ. κουβερτούρα, 2 κουτ. σούπας νερό και 2 κουτ. σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί 1 αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζ. αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και μετά ενώνουμε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις. Πασπαλίζουμε με το κακάο μία λαδόκολλα. Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 200°C για 10΄.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε από τον φούρνο και το γυρνάμε ανάποδα. Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα. Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 4

Γέμιση: Χτυπάμε με μίξερ την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος Arla μέχρι γίνει πηχτή σαντιγί και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα Arla. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το παντεσπάνι (φροντίζουμε να είναι κρύο) και μετά απλώνουμε λίγη γέμιση από τα κεράσια. Τυλίγουμε προσεκτικά από άκρη σε άκρη και κρατάμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζουμε με κακάο ή άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Tesla σκοπεύει να ξεκινήσει την υπηρεσία ρομποταξί με έναν εταιρικό στόλο που υποστηρίζεται από εξ αποστάσεως τηλεχειρισμό ανθρώπινου προσωπικού για μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος περιλαμβάνεται στα εμπλεκόμενα πρόσωπα του παράνομου κυκλώματος με τις πολεοδομίες, το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στη Βόρεια...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ρεάλ κατάφερε να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο «διπλό» το βράδυ της Τρίτης στο Μπέργκαμο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά στο Εφετείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της χώρας, που λειτουργεί από το έτος 2000, όπου καθημερινά εισέρχονται από τρεις...