Μία παραδοσιακή και ιδιαίτερη συνταγή με προέλευση από τη Μικρά Ασία
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεφτέδες: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες, αλείφοντας τακτικά τα χέρια μας με λίγο λάδι να μην κολλάνε. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Σύβραση: Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα μπαχαρικά να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο, ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αραδιάζουμε μέσα τους κεφτέδες. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5΄ και τα γυρνάμε από την άλλη μεριά. Αφήνουμε για άλλα 5΄.
Βήμα 3
Αφαιρούμε τους κεφτέδες και μεταφέρουμε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα σε ταψί. Τους στρώνουμε πάνω από τα κρεμμύδια και ψήνουμε στους 180ο C για 30΄-40΄. Βράζουμε τη σύβραση σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη σάλτσα στο ταψί κατά το ψήσιμο. Σερβίρουμε τον πασά κεφτέ μαζί με κρεμμύδια από το ταψί, σάλτσα και πάπρικα καυτερή.
Συνταγή: Μαρία Διακάτου – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!