Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το viral βούτυρο του καουμπόι που απογειώνει τα κρέατα (και όχι μόνο)

Το viral βούτυρο του καουμπόι που απογειώνει τα κρέατα (και όχι μόνο)


Αν είστε φαν του BBQ, του βοειού κρέατος και, γενικά, αγαπάτε τις κοπές που ψήνονται σε φωτιά, το cowboy butter είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή ακόμα και να αναβαθμίσετε ένα, ούτως ή άλλως «θελκτικό» γεύμα.

Αυτή η πληθωρική συνταγή με βούτυρο, σκόρδο, μπαχαρικά και μυρωδικά, είναι το απόλυτο συνοδευτικό για ό,τι ψήνεται στα κάρβουνα. Σπαλομπριζόλες, μεγάλα ψάρια, μανιτάρια, λαχανικά ακόμα και ψωμί που μόλις βγήκε από τον φούρνο, αλλά και πάνω σε ζεστές πατάτες.

Λέγεται ότι η ονομασία του «cowboy butter» πιθανότατα προέρχεται από τον τρόπο μαγειρέματος των καουμπόηδων της Άγριας Δύσης. Οι καουμπόηδες συνήθιζαν να ψήνουν τα κρέατά τους πάνω σε ανοιχτές φωτιές χρησιμοποιώντας τα υλικά που είχαν εύκολα στη διάθεσή τους. Κρέατα από βοειδή, κατσίκες, ακόμα και κυνήγι όπως ελάφι, βουβάλι, αγριογούρουνο και πουλερικά.

Με λίγα και πολύ συγκεκριμένα υλικά, κατάφερναν να δημιουργούν αδιανόητα νόστιμες γεύσεις που ήταν ταυτόχρονα πρακτικές και απλές. Έτσι, η φήμη τους διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και από τότε, το cowboy butter έχει γίνει δημοφιλές και viral μέσω των social media, όπου όλοι προσπαθούν να αναπαράγουν τη γεύση του στις σύγχρονες κουζίνες.

Η συνταγή του cowboy butter έχει ως βάση το βούτυρο, βουβαλινό, αγελαδινό, ή όποιο προτιμάτε, έχει έντονη καπνιστή γεύση, οπότε εύκολα συνοδεύει τα κρέατα που μαγειρεύονται πάνω σε φωτιά.

Συνταγή Cowboy Butter

Υλικά:

– 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα γλυκιά (δοκιμάστε κόκκινο πιπέρι Αριδαίας)
– 1/2 κουτ. γλυκού καγιέν (μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση)
– 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
– Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
– Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
– Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο
Βήμα 2: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 3: Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει. Αν θέλουμε μπορούμε να του δώσουυμε ένα κυλινδρικό σχήμα, ώστε να σερβίρεται πιο εύκολα.

Το άρθρο της εβδομάδας


Φτιάχνουμε στο σπίτι ζάχαρη με άρωμα βοτάνων

ΘΕΜΑΤΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Αύριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη που...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα πρόδρομα έργα στο Βοτανικό, για το νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι πρόδρομες εργασίες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2023, περιλαμβάνουν,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν είμασταν στη Σουηδία, την Νορβηγία ή την Εσθονία, σίγουρα αυτό το άρθρο δεν θα το κάναμε.Γιατί εκεί οδηγοί μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου από τον ΕΛΓΑ τα ποσά για τις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει οι παραγωγοί για τις...