Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυθεντικό πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι

Αυθεντικό πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι


Η συνταγή για αυθεντικό πεϊνιρλί με αρωματικό βούτυρο κατά προτίμηση αιγοπρόβειο, αρκετή ποσότητα από μαστιχωτό κασέρι ΠΟΠ και ροδέλες από χωριάτικο λουκάνικο.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί εντελώς και να αφρίσει το μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40΄ μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βγάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ και την τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους περίπου 1/2 εκ. και διαστάσεων 12×15 εκ. Διπλώνουμε τις στενές άκρες της ζύμης προς τα μέσα, σχηματίζοντας μια «βαρκούλα» με στρογγυλεμένες άκρες.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια, δημιουργώντας συνολικά 8 πεϊνιρλί. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε δυο βουτυρωμένες λαμαρίνες και τις γεμίζουμε με το τριμμένο κασέρι και τα φετάκια λουκάνικου. Σε ένα μικρό μπολ «δουλεύουμε» το βούτυρο με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πεϊνιρλί γύρω-γύρω με το βούτυρο (κρατάμε λίγο για μετά το ψήσιμο).

Ψήνουμε τα πεϊνιρλί στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30΄-35΄ μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγάλουμε τα πεϊνιρλί από τον φούρνο τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστά και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές: Γιώργος Δημητρακόπουλος – Styling: Κατερίνα Λυκουρέσση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί εντελώς και να αφρίσει το μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40΄ μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βήμα 3

Βγάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη από το μπολ και την τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους περίπου 1/2 εκ. και διαστάσεων 12×15 εκ. Διπλώνουμε τις στενές άκρες της ζύμης προς τα μέσα, σχηματίζοντας μια «βαρκούλα» με στρογγυλεμένες άκρες.

Βήμα 4

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια, δημιουργώντας συνολικά 8 πεϊνιρλί. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε δυο βουτυρωμένες λαμαρίνες και τις γεμίζουμε με το τριμμένο κασέρι και τα φετάκια λουκάνικου. Σε ένα μικρό μπολ «δουλεύουμε» το βούτυρο με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πεϊνιρλί γύρω-γύρω με το βούτυρο (κρατάμε λίγο για μετά το ψήσιμο).

Βήμα 5

Ψήνουμε τα πεϊνιρλί στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30΄-35΄ μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγάλουμε τα πεϊνιρλί από τον φούρνο τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστά και σερβίρουμε αμέσως.

Βήμα 6

Συνταγές: Γιώργος Δημητρακόπουλος – Styling: Κατερίνα Λυκουρέσση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Μέγαρα, των οποίων οι εμπλεκόμενοι εξαπάτησαν έναν άνδρα επί σειρά ετών, έχοντας ως βιτρίνα μία «καφετζού». Θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...