ΥΛΙΚΑ
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
1 κύβο ζωμού λαχανικών
5 φλ. νερό
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και αφού λιώσει, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα και αφού μισοψηθεί το κοτόπουλο προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι όλα τα υγρά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το νερό και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και επαναφέρετε την κατσαρόλα στην εστία, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και βράζετε για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζετε λίγη-λίγη ποσότητα από το μίγμα σε ένα μεγάλο μπλέντερ και πολτοποιείτε τη σούπα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να πολτοποιήσετε όλη τη σούπα. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε μαζί με κρουτόν.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!