Μια συνταγή για κλασικά, σιροπιαστά ροξάκια, όλο άρωμα και πλούσια γεύση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την ανακατεύουμε με το λάδι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσουν και τα ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Μοιράζουμε το νέο μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο και τα καρύδια. Προσθέτουμε στα δύο μείγματα όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να πάρουμε δύο ελαστικές ζύμες, μία άσπρη και μία σοκολατένια. Τις αφήνουμε και τις δύο σκεπασμένες σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν.
Βήμα 3
Χωρίζουμε την άσπρη ζύμη σε τρεις μπάλες τις οποίες ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμα φύλλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε τη σκούρα ζύμη σε τρία κορδόνια στο μήκος των φύλλων που ανοίξαμε. Βάζουμε από ένα σοκολατένιο κορδόνι στην άκρη κάθε φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά τρία ρολά. Κόβουμε κάθε ρολό σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και διορθώνουμε το σχήμα με τις παλάμες σας.
Βήμα 4
Αραδιάζουμε τα ροξάκια σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για 30΄ να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30΄. Στο μεταξύ βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την πορτοκαλόφλουδα μέχρι να γίνουν ένα μέτριο σε πυκνότητα σιρόπι. Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και το μπράντι.
Βήμα 5
Όταν ψηθούν τα ροξάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι, αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα από το σιρόπι και τα περιχύνουμε όσο είναι καυτό. Λίγα λεπτά αργότερα τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να απορροφήσουν το υπόλοιπο σιρόπι. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης — Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!