Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κλασικές τρούφες σοκολάτας | Απλές και νόστιμες συνταγές

Κλασικές τρούφες σοκολάτας | Απλές και νόστιμες συνταγές



Πασπαλισμένες με κακάο, μικρές σφαιρικές τρούφες σοκολάτας με κρέμα γάλακτος και αρωματισμένες με αλκοολούχο ποτό, είναι πραγματικά ακαταμάχητες.

Χρόνος: ½ ώρα + 4 1/4 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 24)

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας (μέχρι 60% περιεκτικότητα σε κακάο)

½ φλ. (125 ml) κρέμα γάλακτος (για σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο, αυξάνετε την κρέμα γάλακτος κατά 1-2 κουταλιές)

1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι, ή kirsch, ή μπράντι, ή ρούμι

1 κοφτή κουταλιά βούτυρο

1/2 φλ. περίπου κοσκινισμένο κακάο, ή, εναλλακτικά, κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε την σοκολάτα σε ίσα περίπου μικρά κομματάκια με ένα βαρύ μαχαίρι. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει (να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρο του κατσαρολιού). Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα το βούτυρο και το αλκοολούχο ποτό. Περιμένετε 1-2 λεπτά να λιώσει η περισσότερη σοκολάτα και το βούτυρο.

Αδειάζετε όλο το μίγμα προσεχτικά σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το σύρμα (όχι με μίξερ, γιατί θα ενσωματώσει αέρα) για να σμίξει και να λιώσει όλη η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μίγμα. Αν έχετε ένα μπλέντερ χειρός (Ράβδο-μπλέντερ) θα σας βοηθήσει για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Αν το μίγμα δείχνει ότι κόβει, ή είναι «λαδερό», τότε προσθέτετε μέσα μερικές σταγόνες κρέμας γάλακτος για να ξανασμίξει. Το αφήνετε να σφίξει σε δροσερό μέρος σκεπασμένο με πετσέτα για 4 τουλάχιστον ώρες, ή καλύτερα για ένα βράδυ.  

Όταν το μίγμα σφίξει ομοιόμορφα τότε φτιάχνετε τις σφαιρικές μπαλίτσες, χρησιμοποιώντας δυο κουταλάκια (το ένα το γεμίζετε και παίρνετε μίγμα, με το άλλο σπρώχνετε το μίγμα να βγει). Παίρνετε το μίγμα στα χέρια σας και το πλάθετε σε μπαλίτσες. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε πλαστικά γάντια και να δουλέψετε σε δροσερό μέρος. Τις απλώνετε σε δισκάκι ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και τις βάζετε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.

Τυλίγετε τις τρούφες στο κακάο (ή την ζάχαρη άχνη) τινάζοντάς τις ελαφρά για να φύγει το περισσό κακάο. Τις βάζετε, αν θέλετε σε μικρά χάρτινα φορμάκια, ή σε κουτιά, βάζοντας κομμάτια λαδόκολλας ανάμεσα στις στρώσεις. Τις κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και μια εβδομάδα, ή 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο, ή 2 μήνες στην κατάψυξη. Όμως σε κάθε περίπτωση τις σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Όση αγωνία είχε το ματς μέσα στο παρκέ, τόση ομορφιά «στόλιζε» τις κερκίδες του ΣΕΦ. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του αγώνα, συνέλαβε μια καλλονή αρκετές...

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο δημιούργησε ένας χρήστης στο Tik Tok, όπου μας δείχνει τι θα γινόταν σε περίπτωση που Ελλάδα και Τουρκία έμπλεκαν σε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά της εμβληματικής M3, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2028, ενώ κατά πάσα πιθανότητα...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H Αγγελική Θρουβάλα είναι η ψυχή, το μυαλό και τα χέρια που βρίσκονται πίσω από το ζαχαροπλαστείο Pastry Sinners. Με αυτό το τολμηρό και...