Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαίνουν οι πατάτες στην κατάψυξη;

Μπαίνουν οι πατάτες στην κατάψυξη;


Πόσες φορές έχετε βρει τις πατάτες σας αλλοιωμένες μέσα στη σακούλα; Μήπως η αποθήκευση στην κατάψυξη αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να διατηρηθούν φρέσκιες; Αν ψάχνετε τρόπο να τις συντηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μείνετε μακριά από τις χαμηλές θερμοκρασίες και ακολουθήστε τον παρακάτω συνοπτικό οδηγό για τη σωστή αποθήκευση και συντήρησή τους.

Γεύση και υφή

Η ψύξη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γεύση και την υφή τους. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ένα ένζυμο που περιέχεται σε αυτές προκαλεί τη διάσπαση της φυσικής ζάχαρης (σουκρόζη) σε γλυκόζη και φρουκτόζη. Αυτή η χημική αντίδραση αλλάζει τη γεύση της πατάτας – της προσδίδει γλυκύτητα –  κάνοντας παράλληλα την υφή της τραχιά. Οι αλλαγές δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία. Εντούτοις, επηρεάζουν το γευστικό αποτέλεσμα σε ένα πλήθος συνταγών.

Τι ισχύει για τις γλυκοπατάτες;

Οι γλυκοπατάτες είναι λίγο πιο ευαίσθητες. Όπως και με τις πατάτες, χρειάζεται να αποφεύγεται η αποθήκευσή τους στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία συνήθως σκληραίνει το εσωτερικό τους ενώ παράλληλα αλλοιώνει τη γεύση τους. Ωστόσο, όταν μαγειρευτούν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες. Στην περίπτωση αυτή, χρειάζεται να τοποθετηθούν άμεσα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης

Κρατάμε λοιπόν τις πατάτες μακριά από την κατάψυξη και το ψυγείο και για να τις κρατήσουμε φρέσκιες για καιρό ακολουθούμε τα παρακάτω απλά βήματα:

1. Διαλέγουμε το σωστό κουτί αποθήκευσης: Βάζουμε τις πατάτες σε ένα χάρτινο κουτί ή ένα δίχτυ τροφίμων ώστε να αερίζονται σωστά.
2. Φροντίζουμε να τις κρατάμε μακριά από την ακτίνες του ήλιου: Το φως επιταχύνει τη βλάστησή τους ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες τις αλλοιώνουν. Συνεπώς, τις βάζουμε ένα σκοτεινό, καλά αεριζόμενο χώρο, όπως όπως ένα ντουλάπι ή ένα δροσερό μέρος στην κουζίνα σας.
3. Φροντίζουμε να τις αποθηκεύουμε ξεχωριστά από τα κρεμμύδια καθώς αυτά απελευθερώνουν αιθυλένιο που επιταχύνει την ωρίμανση της πατάτας. Από την άλλη πλευρά, η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία που περιέχουν οι πατάτες αλλοιώνει την υφή των κρεμμυδιών.
4. Ελέγχουμε τις πατάτες τακτικά για μούχλα ή βλαστάρια. Σε κάθε περίπτωση, φροντίζουμε να αφαιρέσουμε τα αλλοιωμένα σημεία τα κατά το καθάρισμα της πατάτας.

Το άρθρο της εβδομάδας


mosxarosoupa_ANOIGMA

CUCINA CARUSO

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση 32 αεροσκαφών F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, υπογράφοντας Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA)....

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...