Ο καιρός άρχισε να κρυώνει κι εμείς λαχταράμε φαγητό που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας. Που μας κάνει να νιώθουμε πως μας αγαπούν και μας φροντίζουν, έχουν την οικειότητα των γευστικών μας αναμνήσεων και τη νοστιμιά των πιο αγαπημένων μας πιάτων. Από το γιουβέτσι και τα γιουβαρλάκια, μέχρι την κοτόσουπα και τα σουτζουκάκια οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικά λαχταριστές. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κοκκινιστό, σε ένα παστίτσιο, μια σούπα που αχνίζει ή μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια;
Την πρωτοκαθεδρία στα πιάτα της θαλπωρής κρατούν βέβαια οι σούπες και τα ζυμαρικά. Η κοτόσουπα μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιάτων της θαλπωρής και της αποδίδουμε σχεδόν μαγικές ιδιότητες αφού ένα βαθύ πιάτο αυτής της τόσο δημοφιλούς σούπας μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα σε κάθε περίπτωση. Για την παρασκευή της άλλος προτιμάει το ρύζι και άλλος το κριθαράκι, τον φιδέ ή τον τραχανά. Διαφορετικές σχολές υπάρχουν και στο αυγολέμονο, καθώς όποιοι θέλουν τη σούπα τους πιο αφρισμένη χτυπούν ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, άλλοι προτιμούν ολόκληρα τα αυγά και κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο οι κρόκοι. Σίγουρα, η σούπα θα γίνει γευστική μόνο αν τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν κόκαλο. Σπάνια βάζουμε μόνο φιλέτα – και αυτό μόνο στην περίπτωση που θέλουμε μια γρήγορη σούπα που υπολείπεται σαφώς στη γεύση έναντι της κλασικής.
Τα νόστιμα πιάτα της θαλπωρής που εμείς διαλέξαμε να μαγειρέψουμε για το Σαββατοκύριακο εγγυόμαστε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Τα λαχταριστά πιάτα της θαλπωρής
Ο καιρός άρχισε να κρυώνει κι εμείς λαχταράμε φαγητό που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας. Που μας κάνει να νιώθουμε πως μας αγαπούν και μας φροντίζουν, έχουν την οικειότητα των γευστικών μας αναμνήσεων και τη νοστιμιά των πιο αγαπημένων μας πιάτων. Από το γιουβέτσι και τα γιουβαρλάκια, μέχρι την κοτόσουπα και τα σουτζουκάκια οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικά λαχταριστές. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κοκκινιστό, σε ένα παστίτσιο, μια σούπα που αχνίζει ή μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια;
Την πρωτοκαθεδρία στα πιάτα της θαλπωρής κρατούν βέβαια οι σούπες και τα ζυμαρικά. Η κοτόσουπα μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιάτων της θαλπωρής και της αποδίδουμε σχεδόν μαγικές ιδιότητες αφού ένα βαθύ πιάτο αυτής της τόσο δημοφιλούς σούπας μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα σε κάθε περίπτωση. Για την παρασκευή της άλλος προτιμάει το ρύζι και άλλος το κριθαράκι, τον φιδέ ή τον τραχανά. Διαφορετικές σχολές υπάρχουν και στο αυγολέμονο, καθώς όποιοι θέλουν τη σούπα τους πιο αφρισμένη χτυπούν ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, άλλοι προτιμούν ολόκληρα τα αυγά και κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο οι κρόκοι. Σίγουρα, η σούπα θα γίνει γευστική μόνο αν τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν κόκαλο. Σπάνια βάζουμε μόνο φιλέτα – και αυτό μόνο στην περίπτωση που θέλουμε μια γρήγορη σούπα που υπολείπεται σαφώς στη γεύση έναντι της κλασικής.
Τα νόστιμα πιάτα της θαλπωρής που εμείς διαλέξαμε να μαγειρέψουμε για το Σαββατοκύριακο εγγυόμαστε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!