Ένα κλασικό πιάτο από τη σαλονικιώτικη ιστορία.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τη σελινόριζα, την πατάτα και τα καρότα για 5΄, αλατίζοντας.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον άνηθο, το σέλινο, το θυμάρι και 1.200 ml ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται.
Βήμα 4
Πολτοποιούμε τη σούπα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον τραχανά, μαγειρεύουμε για 10’ και σερβίρουμε με θυμάρι, ψωμί, πάπρικα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Styling, Food styling και φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!