Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ψυγείο: Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε 5 απλά βήματα

Ψυγείο: Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε 5 απλά βήματα


Sponsored Content 

Από τις πλέον ενεργοβόρες συσκευές που έχουμε στο σπίτι, και συγκεκριμένα στην κουζίνα μας, είναι το ψυγείο. Δεδομένου ότι λειτουργεί όλο το 24ωρο και σπανίως το βγάζουμε από την πρίζα, ακόμη κι αν είναι να λείψουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καλό είναι να προσέχουμε τη λειτουργία του και τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες μικρές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα σε καθημερινή βάση.

Καταψύχουμε σωστά. Η κατάψυξη είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο κάθε σύγχρονου νοικοκυριού καθώς πολύς κόσμος μαγειρεύει τα Σαββατοκύριακα και βάζει σε τάπερ τα φαγητά του με σκοπό να τα καταναλώσει τις επόμενες ημέρες. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να θυμόμαστε να μην καταψύχουμε ποτέ ζεστό φαγητό. Πρακτικά, το αφήνουμε πρώτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στα δοχεία και στην κατάψυξη.

Δεν αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου ή της κατάψυξης για πολλή ώρα. Φροντίζουμε πάντα το λάστιχο της πόρτας να είναι καθαρό και να εφαρμόζει πολύ καλά. Όταν διαπιστώσουμε ότι έχει φθαρεί το αντικαθιστούμε.

Αφήνουμε ένα κενό, τουλάχιστον 5 εκ., ανάμεσα στον τοίχο και το πίσω μέρος του ψυγείου. Αυτό επιτρέπει στο ρεύμα να κυκλοφορεί πιο ομαλά και να λειτουργεί καλύτερα η συσκευή μας.

Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία ανάλογα με την εποχή. Όσον αφορά τη θερμοκρασία λειτουργίας ψυγείου, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 2°C και 4°C. Φυσικά, αυτή μετατρέπεται ανάλογα με την εποχή. Τον χειμώνα, για παράδειγμα, η θερμοκρασία μπορεί να είναι και ελάχιστα πιο πάνω, ενώ το καλοκαίρι, όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, καλό θα είναι να βρίσκεται γύρω στους 2°C. Προκειμένου, λοιπόν, να διατηρήσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία στο ψυγείο μας συστήνουμε την αγορά δύο θερμομέτρων ψυγείου, ένα για τη συντήρηση και για την κατάψυξη.

Χρησιμοποιούμε σωστά τα συρτάρια του ψυγείου παρέχοντας ιδανικό περιβάλλον για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της θρεπτικής αξίας των φρούτων και των λαχανικών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και μειώνοντας έτσι παράλληλα και τη σπατάλη τροφίμων.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Αναρτήθηκε την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2024, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας...

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 49χρονος κατηγορούμενος για τον βάναυσο ξυλοδαρμό της συντρόφου του το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έξω...

Πολιτική

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη για όσα είπε σχετικά με το «Πόθεν Έσχες» του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης....

Οικονομία

Στα 1,14 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Eurobank στο 9μηνο εκ των οποίων τα 498 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις δραστηριότητες...