Τώρα που κρύωσε – επιτέλους- ο καιρός, η όρεξή μας ζητάει αυτά τα φαγητά, που σε υποδέχονται στο τραπέζι όπως μια ζεστή κουβέρτα μετά από μια κουραστική μέρα του φθινοπώρου. Τέτοιες συνταγές είναι φυσικά και οι αυγοκομμένες.
Χορταστικές συνταγές, με τα αρώματα και τις γεύσεις της εποχής, γεμίζουν το σπίτι με θαλπωρή και το στομάχι με νόστιμο, σπιτικό και -που σου ξυπνά αναμνήσεις- φαγητό. Από τη λίστα, εννοείται δεν λείπουν οι σούπες, τα γιουβαρελάκια κα τα γεμιστά κολοκυθάκια, όμως θα βρείτε και γευστικές εκπλήξεις και πρωτότυπες συνταγές; Έχετε δοκιμάσει ποτέ κοτόπουλο, δαμάσκηνα και αυγολέμονο στο ίδιο πιάτο; Έχετε τυλίξει ποτέ κρεμμυδοντολμάδες; Τι δουλειά έχουν οι γαρίδες αυγολέμονο με τα ζυμαρικά;
Οι παρακάτω συνταγές, θα σας δώσουν τις απαντήσεις, αλλά και έμπνευση για νέες γευστικές περιπλανήσεις.
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και αυγολέμονο με σαφράν
Τα κλασικά και αγαπημένα κολοκυθάκια αυγολέμονο δοσμένα λίγο διαφορετικά. Θα τα αγαπήσει από την αρχή όλη η οικογένεια!
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά αυγολέμονο
Τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια με αυγολέμονο είναι από εκείνα τα φαγητά που πρέπει να τα δοκιμάσεις για να εκτιμήσεις τη νοστιμιά τους, ίσως το αυγολέμονο με τη σάλτσα ντομάτας μοιάζουν αταίριαστος συνδυασμός, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Γιουβαρλάκια μοσχαρίσια αυγολέμονο, με μυρώνια και λάχανο
Κλασικό φαγητό τα γιουβαρλάκια, που το αγαπά όλη η οικογένεια, γι’ αυτό και είναι ωραία ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο
Ένα μαγειρευτό φαγητό για τους πιο κρύους μήνες. Το χοιρινό με το σέλινο ταιριάζουν γάντι, και το αυγολέμονο κάνει το φαγητό ακόμη πιο απολαυστικό, όχι μόνο του Σαββατοκύριακου, αλλά και της κάθε ημέρας.
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Η Γιώτα Κουφαδάκη από την πολυβραβευμένη Μπουκαδούρα της Χαλκιδικής μας δίνει τη συνταγή για το αγαπημένο της πιάτο, με πρωταγωνιστή το λάχανο που είναι τώρα στην εποχή του!
Κρεατόσουπα αυγολέμονο
Μια σούπα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες. Εδώ σας προτείνουμε κρεατόσουπα αυγολέμονο: απλή, θρεπτική και με πολλή νοστιμιά.
Σούπα αυγολέμονο με γλυκοπατάτες, κολοκύθα και σέλινο
Όταν οι γλυκοπάτάτες συνδυάζονται με την κολοκύθα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Μια εύκολη σούπα που αξίζει να δοκιμάσετε.
Σπαγγέτι με γαρίδες αβγολέμονο
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο συνδυασμό που όμως έχει πολύ ενδιαφέρον ως προς την υφή και τη γεύση, ενώ ξυπνάει μνήμες από βουνό και θάλασσα ταυτόχρονα.
Κολοκυθάκια με κιμά αβγολέμονο
Ένα πιάτο που αγαπά το ελληνικό τραπέζι είναι τα γεμιστά. Γεμίζουμε λοιπόν κολοκύθια με κιμά και τα περιχύνουμε με μια ωραία σάλτσα αβγολέμονου.
Γεμιστοί κρεμμυδοντολμάδες αβγολέμονο
Λέγονται και σουγάνια και είναι από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της Λέσβου.
Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο
Ένα νόστιμο κρεατοφαγικό πιάτο που ταιριάζει ιδανικά στο καθημερινό τραπέζι.
Κρεατόσουπα με σελινόριζα αβγολέμονο
Η σούπα – ορισμός του comfort food. Μπορείτε να την ετοιμάσετε μόνο με μοσχάρι ή ποικιλία κρεάτων και είναι πάντα γευστική.
Κολοκυθάκια αβγολέμονο με τζίντζερ και λεμόνι
Τα αγαπημένα σε όλους μας κολοκυθάκια σε μια συνταγή που τα παιδιά θα λατρέψουν!
Κοτόπουλο αβγολέμονο με δαμάσκηνα
Ένα διαφορετικό φαγητό με κοτόπουλο, που συνοδεύεται ιδανικά με άσπρο, στεγνό πιλαφάκι μπασμάτι, το οποίο ταιριάζει πολύ με τη λεμονάτη σάλτσα. Μαζί με αυτό το φαγητό προτιμήστε ένα λευκό, καλά παγωμένο κρασί Chardonnay, περασμένο από βαρέλι.
Λαχανοντολμάδες με τρία είδη κιμά
Πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες με τρεις διαφορετικούς κιμάδες και φίνα κρέμα αβγολέμονο, που ταιριάζουν πολύ και στο γιορτινό τραπέζι.
Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου και τραχανά
Μία διαφορετική συνταγή για τα διάσημα γιουβαρλάκια, που θα απολαύσετε πραγματικά.
Αρνάκι αβγολέμονο με σέλινο, καρότο και πράσο
Το αρνί είναι πάντα μία καλή επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή το μαγειρεύουμε με λαχανικά και το απογειώνουμε γευστικά με αβγολέμονο.
Κρεατόσουπα αβγολέμονο
Το βραστό της γιαγιάς μου, φτιαγμένο πάντοτε με στηθοπλευρά ή μοσχαρίσιο κότσι σε χοντρές φέτες και συνοδευμένο από πληθώρα λαχανικών. Η συνταγή δεν είναι περίπλοκη, το σερβίρισμα όμως είναι η μαγεία του φαγητού.
Τσιπούρα με σέλινο αβγολέμονο
Ένα ωραίο, μερακλίδικο πιάτο με ψάρι. Ένα ποτηράκι ρετσίνα του πάει πολύ!
Κολοκύθια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και σάλτσα αβγολέμονο
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με αρνίσιο κιμά, που τους δίνει ακόμα πιο ξεχωριστή γεύση και τα σερβίρετε κλασικά με ένα ωραίο αβγολέμονο.
Γιουβαρλάκια με σάλτσα αβγολέμονο
Επειδή δεν αγαπάνε όλοι τις σούπες αυτά τα γιουβαρλάκια θα τα φτιάξουμε πιο στεγνά και θα τα σερβίρουμε με σάλτσα αβγολέμονο και λίγη πάπρικα.
Γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα αβγολέμονο
Τα γεμιστά είναι σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του καλοκαιρινού τραπεζιού. Για να κάνετε τη γευστική διαφορά, μπορείτε στο τέλος να τους προσθέσετε και αβγολέμονο, που τους πάει πολύ.
Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο
Ένα ξεχωριστό πρασόρυζο, με σέλινο και αβγολέμονο, αλλά με κόκκινο χρώμα χάρη στον πελτέ ντομάτας. Ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα και είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο
Αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο, ιδανικό για τα χειμωνιάτικα γιορτινά τραπεζώματα. Άλλωστε η σελινόριζα και το σέλινο είναι από τους πιο ταιριαστούς συνοδούς του χοιρινού.
Χοιρινό με σέλινο φρικασέ
Το φρικασέ με χοιρινό και σέλινο είναι από τις πιο κλασικές χειμωνιάτικες συνταγές για τα κυριακάτικα τραπέζια, ενώ ταιριάζει πολύ και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Μπακαλιάρος με πράσα και σέλινα αβγολέμονο
Ο μπακαλιάρος δεν αγαπάει μόνο το τηγάνι, αλλά και την κατσαρόλα όπου γίνεται ένα πολύ ωραίο και αρωματικό πιάτο με πράσα, σέλινο και αβγολέμονο.
Χοιρινό με χόρτα αβγολέμονο
Ένα κλασικό πιάτο που θα σιγομαγειρέψουμε και θα αρτύσουμε με μια πηχτή σάλτσα αβγολέμονο. Συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό αρωματικό κρασί.\
Γιουβαρλάκια με κριθαράκι
Τα κλασικά και αγαπημένα γιουβαρλάκια σε παραλλαγή με κριθαράκι. Ένα δυναμωτικό, νόστιμο, εύκολο, γρήγορο -παρά τις φήμες- πιάτο για όλη την οικογένεια τα χειμωνιάτικα βράδια.
Λαχανόρυζο με αβγολέμονο
Το πανεύκολο και θρεπτικό λαχανόρυζο γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με την προσθήκη αβγολέμονου.
Ορφανό φρικασέ
Τι του λείπει αυτού το φρικασέ; Το κρέας. Του περισσεύει όμως η νοστιμιά και τα αρώματα χάρη στα άφθονα μυρωδικά. Να το δοκιμάσετε, θα σας αρέσει πολύ.
Το άρθρο της εβδομάδας
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!