Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολη μαρμελάδα με μήλο, μέλι και κανέλα

Εύκολη μαρμελάδα με μήλο, μέλι και κανέλα


Αυτή η σπιτική μαρμελάδα μήλο είναι ιδανική για να την απολαύσετε σε ψωμί, κρέπες και βουτήματα.

Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε την φλούδα, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τις άδειες λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το υλικά να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μήλα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη αλλά να μην καραμελώσει και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή γιατί μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί κρατήρες και να «σκάει».

Όταν η μαρμελάδα έχει φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία και αφαιρέστε τις λεμονόκουπες. Προσθέστε την κανέλα, το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.  Αν δεν λιώσουν τα κομμάτια και θέλετε η μαρμελάδα να έχει βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ.

Ελέγξτε την πυκνότητα της μαρμελάδας βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο. Αφήστε την να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα κρατάει το σχήμα της και δεν είναι πολύ υγρή, τότε είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε την φλούδα, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τις άδειες λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το υλικά να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μήλα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.

Βήμα 3

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη αλλά να μην καραμελώσει και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή γιατί μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί κρατήρες και να «σκάει».

Βήμα 4

Όταν η μαρμελάδα έχει φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία και αφαιρέστε τις λεμονόκουπες. Προσθέστε την κανέλα, το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.  Αν δεν λιώσουν τα κομμάτια και θέλετε η μαρμελάδα να έχει βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ.

Βήμα 5

Ελέγξτε την πυκνότητα της μαρμελάδας βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο. Αφήστε την να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα κρατάει το σχήμα της και δεν είναι πολύ υγρή, τότε είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σέντρα και πάλι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά τη διακοπή τους για τους αγώνες των εθνικών ομάδων στο Nations League. Η Super League επιστρέφει...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τώρα, η ανακύκλωση τηγανέλαιου γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, μέσω μιας εφαρμογής που το παραλαμβάνει από την πόρτα του σπιτιού μας Εσείς τι κάνετε...

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...