Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Εύκολη μαρμελάδα με μήλο, μέλι και κανέλα

Εύκολη μαρμελάδα με μήλο, μέλι και κανέλα


Αυτή η σπιτική μαρμελάδα μήλο είναι ιδανική για να την απολαύσετε σε ψωμί, κρέπες και βουτήματα.

Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε την φλούδα, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τις άδειες λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το υλικά να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μήλα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη αλλά να μην καραμελώσει και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή γιατί μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί κρατήρες και να «σκάει».

Όταν η μαρμελάδα έχει φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία και αφαιρέστε τις λεμονόκουπες. Προσθέστε την κανέλα, το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.  Αν δεν λιώσουν τα κομμάτια και θέλετε η μαρμελάδα να έχει βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ.

Ελέγξτε την πυκνότητα της μαρμελάδας βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο. Αφήστε την να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα κρατάει το σχήμα της και δεν είναι πολύ υγρή, τότε είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε την φλούδα, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τις άδειες λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το υλικά να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μήλα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους.

Βήμα 3

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη αλλά να μην καραμελώσει και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή γιατί μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί κρατήρες και να «σκάει».

Βήμα 4

Όταν η μαρμελάδα έχει φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία και αφαιρέστε τις λεμονόκουπες. Προσθέστε την κανέλα, το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.  Αν δεν λιώσουν τα κομμάτια και θέλετε η μαρμελάδα να έχει βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να την πολτοποιήσετε με ραβδομπλέντερ.

Βήμα 5

Ελέγξτε την πυκνότητα της μαρμελάδας βάζοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο. Αφήστε την να κρυώσει. Αν η μαρμελάδα κρατάει το σχήμα της και δεν είναι πολύ υγρή, τότε είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Ο Σπύρος Μαρτίκας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast@star» για τις δηλώσεις της συντρόφου του, Βρισηίδας Ανδριώτου και για την κρίση στη σχέση τους....

Αθλητικά

Τιμωρία τριών αγώνων ήταν η απόφαση του NBA για τον Τζοέλ Εμπίντ, μετά από την επίθεσή του σε δημοσιογράφο στις 2 Νοεμβρίου. Το περιστατικό...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για τρούφες, με βασικό υλικό μια από τις πιο δημοφιλείς στο παγκόσμιο σοκολάτες: Την Kinder Bueno!...

Αθλητικά

Το τρίτο του παιχνίδι στην League Phase του Conference League δίνει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται στη Σουηδία από την Τζουργκάρντεν (22:00 Cosmote Sports...