Από τη Χριστίνα Χριστοφή
ΥΛΙΚΑ
Μπεσαμέλ:
25 g. βούτυρο
25 g. αλεύρι γ.ο.χ.
300 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
⅓ κ.σ μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι/ Πιπέρι
Για το κοτόπουλο :
300 g. μηροι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 g. αρακάς
Αλάτι/ πιπέρι
50 g. παρμεζάνα
Για την συναρμολόγηση:
¼ του πακέτου Χρυσή Ζύμη Φύλλο Κρούστας για πίτες
50 μλ βούτυρο ανάλατο
40 g. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε ώσπου να πάρει ένα ελαφρως χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει. Τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Για το κοτόπουλο:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Δυναμώνουμε την φωτιά του τηγανιού.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Οταν ψηθεί προσθέτουμε το μπιζέλι και το μαϊντανό.
Αποσύρουμε απο την φωτιά , αναμιγνύουμε με την μπεσαμέλ και τρίβουμε την παρμεζάνα μέσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Για την συναρμολόγηση:
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τετράγωνα γύρω στα 12 εκ.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί του καπ κεικ και βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο.
Προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και πιέζουμε έτσι ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας του κάπκεικ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 6 φύλλα.
Τοποθετούμε την γέμιση με το κοτόπουλο μέσα και τρίβουμε την παρμεζάνα από πάνω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!