Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με τα αρώματα της θάλασσας, σε ένα χορταστικό πιάτο για το τραπέζι μας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια πλατιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, σοτάρουμε τα καθαρισμένα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Προσθέτουμε το τσίλι ψιλοκομμένο και το σαφράν και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Βήμα 2
Αποσύρουμε τα μύδια από την κατσαρόλα και κρατάμε όλα τα υγρά σε ένα blender. Βάζουμε το 1/3 από την ψίχα των μυδιών και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Βήμα 3
Βράζουμε το μακαρονάκι για 6΄-7΄ σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει. Σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κρέμα από τα μύδια, ρίχνουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για 3΄-4΄.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα μύδια και λίγο χυμό λεμόνι. Σερβίρουμε με πολύ λεπτές φέτες αυγοτάραχο, ξύσμα λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!