Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μους σοκολάτας σε παντεσπάνι φουντουκιού

Μους σοκολάτας σε παντεσπάνι φουντουκιού



ΥΛΙΚΑ

Για το µους σοκολάτας:

100γρ. ζάχαρη

200γρ. φρέσκια κρέµα γάλακτος

80γρ. σοκολάτα γάλακτος

200γρ. σοκολάτα µαύρη

330γρ φρέσκια κρέµα γάλακτος χτυπηµένη

Για το παντεσπάνι:

310γρ. βούτυρο

120γρ. σοκολάτα γάλακτος

5 αβγά,  370γρ. µαύρη ζάχαρη

150γρ. αλεύρι

250γρ. φουντούκια καβουρδισµένα (χοντροσπασµένα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε το µους: Ζεσταίνετε την φρέσκια κρέµα γάλακτος µε τη ζάχαρη µέχρι να διαλυθεί και έπειτα τη προσθέτετε στις σοκολάτες. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει στους 30°C περίπου βαθµούς και ανακατεύετε µέσα τη χτυπηµένη κρέµα. Φορµάρετε το µους και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.

Ετοιµάζετε το παντεσπάνι: Ζεσταίνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και διαλύετε σε αυτό τη σοκολάτα.

Χτυπάτε στο µίξερ τα αβγά µε τη ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτετε το αλεύρι. Στη συνέχεια ανακατεύετε µε το χέρι το µίγµα της σοκολάτας και τα φουντούκια. Ψήνετε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε το µους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι. Το συνοδεύετε µε παγωτό βανίλια.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, λόγω διεξαγωγής της 4ης Μαραθώνιας Λαμπαδηδρομίας για τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς...

Αθλητικά

Ο Χέφτε Μπετανκόρ – που σκόραρε και κόντρα στην ΑΕΚ στο 1-0 στις Σέρρες – από την πλευρά του αφού ρωτήθηκε για το γεγονός...

Οικονομία

Μείωση των τιμολογίων του ρεύματος αναμένεται τον Νοέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας ενώ 16 %...

Αθλητικά

Ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε από νωρίς σε μειονεκτική θέση κόντρα στη Ζαντάρ, με τον Βλάντιμιρ Μιχαήλοβιτς να διαμορφώνει το 30-11 για τους Κροάτες μόλις...