Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτας σε παντεσπάνι φουντουκιού

Μους σοκολάτας σε παντεσπάνι φουντουκιού



ΥΛΙΚΑ

Για το µους σοκολάτας:

100γρ. ζάχαρη

200γρ. φρέσκια κρέµα γάλακτος

80γρ. σοκολάτα γάλακτος

200γρ. σοκολάτα µαύρη

330γρ φρέσκια κρέµα γάλακτος χτυπηµένη

Για το παντεσπάνι:

310γρ. βούτυρο

120γρ. σοκολάτα γάλακτος

5 αβγά,  370γρ. µαύρη ζάχαρη

150γρ. αλεύρι

250γρ. φουντούκια καβουρδισµένα (χοντροσπασµένα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε το µους: Ζεσταίνετε την φρέσκια κρέµα γάλακτος µε τη ζάχαρη µέχρι να διαλυθεί και έπειτα τη προσθέτετε στις σοκολάτες. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει στους 30°C περίπου βαθµούς και ανακατεύετε µέσα τη χτυπηµένη κρέµα. Φορµάρετε το µους και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.

Ετοιµάζετε το παντεσπάνι: Ζεσταίνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και διαλύετε σε αυτό τη σοκολάτα.

Χτυπάτε στο µίξερ τα αβγά µε τη ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτετε το αλεύρι. Στη συνέχεια ανακατεύετε µε το χέρι το µίγµα της σοκολάτας και τα φουντούκια. Ψήνετε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε το µους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι. Το συνοδεύετε µε παγωτό βανίλια.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε δια ζώσης την κλήρωση για τα play-offs του Nations League στη Νιόν και δήλωσε πως ούτως ή άλλως «και οι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...