Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Κατανάλωσε αυτές τις 5 τροφές για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Κατανάλωσε αυτές τις 5 τροφές για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού


Ο καρκίνος του μαστού επηρεάζει πολλές γυναίκες, με τις διαγνώσεις να αυξάνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις στατιστικές. Η ιατρική συνεργάτης του Fox News και ακτινολόγος, Dr. Nicole Saphier, εμφανίστηκε στην εκπομπή “Fox & Friends” για να συζητήσει τον αυξανόμενο κίνδυνο και ορισμένες τροφές που μπορεί να συμβάλλουν στη μείωσή του.

“Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού περιλαμβάνουν το φύλο (να είσαι γυναίκα), την ηλικία και την κληρονομικότητα μιας γενετικής μετάλλαξης,” ανέφερε η Saphier. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν τον κίνδυνο, όπως οι περιβαλλοντικές τοξίνες που βρίσκονται σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα.

5 τρόφιμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

1. Σπανάκι:

Τα μεγάλα, φυλλώδη φύλλα του σπανακιού περιέχουν καροτενοειδή, τα οποία είναι μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν συσχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

2. Σκόρδο:

Σύμφωνα με την Saphier, μικρές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά σκόρδο έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι δραστικές ουσίες του σκόρδου ενδέχεται να αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να εξοντώνουν τα καρκινικά κύτταρα, αν και απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί αυτή η υπόθεση.

3. Βατόμουρα:

Η Saphier αποκάλυψε ότι καταναλώνει δύο χούφτες βατόμουρα κάθε πρωί προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα οφέλη των φλαβονοειδών και των ανθοκυανών που περιέχονται σε αυτά.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα φλαβονοειδή ενδέχεται να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών κατά του καρκίνου.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε κόκκινα, μπλε και μωβ φρούτα και λαχανικά έχουν επίσης συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και υποτροπής της νόσου.

4. Σολωμός:

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικά με τα λιπαρά ψάρια έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που τα καταναλώνουν συχνά έχουν 14% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

5. Κουρκουμάς:

Αυτό το συνηθισμένο μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, όπως αναφέρει η Saphier.

“Μια μελέτη που διεξήχθη σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου έδειξε ότι η χρήση του σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές θεραπείες για τον καρκίνο βελτιώνει την επιβίωση, ενώ παράλληλα μειώνει και τις παρενέργειες των θεραπειών”, ανέφερε η ίδια.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Μέγαρα, των οποίων οι εμπλεκόμενοι εξαπάτησαν έναν άνδρα επί σειρά ετών, έχοντας ως βιτρίνα μία «καφετζού». Θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...