ΥΛΙΚΑ
2 συσκευασίες Μπισκότα τύπου Lotus (αλεσμένα )
100 g. Βούτυρο (λιωμένο )
200 g. Καραμέλα γάλακτος
4 ώριμες Μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
450 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
400 g. τυρί Μασκαρπόνε
1 κουταλάκι υγρή Βανίλια
3 κουταλιές Ζάχαρη (άχνη)
100 ml Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά, Χαραλαμπίδης Κρίστης
400 g. Σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε τα μπισκότα σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα σε στρογγυλές φόρμες τάρτας και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να απλώσει σε όλη την επιφάνεια
Μετά, με ένα κουτάλι τοποθετείτε την καραμέλα στο κέντρο της φόρμας.
Βάζετε ομοιόμορφα γύρω – γύρω τις φέτες από τις μπανάνες και μεταφέρετε τα φορμάκια στο ψυγείο.
Μέσα στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τη σαντιγί) και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζετε όσα υλικά έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο και ξεκινάτε να στήνετε το γλυκό σας.
Ξεκινάτε με την κρέμα γιαουρτιού, τοποθετώντας την στην επιφάνεια κάθε φόρμας τάρτας.
Τέλος, προσθέτετε τη σαντιγί, αφού πρώτα την τοποθετήσετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστερίσκου και ακολούθως σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!