Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο αποδέκτης των χρημάτων των Καθολικών ιερέων

Ποιος είναι ο αποδέκτης των χρημάτων των Καθολικών ιερέων


Η ασύλληπτη και εξωφρενική υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από τυχαία έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος, που έθεσε στο στόχαστρο δύο υψηλόβαθμα στην ιεραρχία, μέλη της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ήδη προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην Πελοπόννησο, καθώς ήταν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών που τους έδιναν ένας υψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας καθώς και ένας ιερέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δαιδαλώδης η διαδρομή των χρημάτων

Όλα ξεκίνησαν πριν από 7-8 χρόνια. Το κουβάρι φαίνεται ότι άρχισε να ξετυλίγεται όταν τράπεζα διαπίστωσε ότι υπήρχε διακίνηση μεγάλων ποσών. Συγκεκριμένα, η τράπεζα ενημέρωσε την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος ότι υπάρχει “περίεργη” μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού από λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας προς τους λογαριασμούς επιχειρηματιών.

Από την έρευνα της Αρχής, η οποία διήρκεσε αρκετούς μήνες, εντοπίστηκαν ενδείξεις ότι γίνονται συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών, τα τελευταία 7-8 χρόνια, από συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς -που ανήκαν σε υψηλόβαθμους ιεράρχες και κατέληγαν σε πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Αρχή έχει ήδη διαβιβάσει το πόρισμά της στην εισαγγελία. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, όπου θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, για υπεξαίρεση οι δύο ιεράρχες και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος οι πέντε ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τη διαδρομή των χρημάτων προκύπτουν προσπάθειες να χαθούν τα ίχνη: τα χρήματα έφευγαν από τους λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας και ορισμένες φορές πήγαιναν στους λογαριασμούς των δύο ιεραρχών, κυρίως στους λογαριασμούς του ενός ιεράρχη, και κατόπιν στους πέντε επιχειρηματίας.

Η Αρχή εκτιμά ότι είναι πιθανό τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι οι ιεράρχες έπαιρναν και έδιναν και μετρητά.

Η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος έχει ενημερώσει την αντίστοιχη Αρχή του Βατικανού, καθώς θα πρέπει να κινηθούν κατά των δύο ιερέων, καταθέτοντας μήνυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το “who is who” του βασικού αποδέκτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των επιχειρηματιών -και συγκεκριμένα αυτός που δραστηριοποιείται στην Πάτρα- και είναι βασικός αποδέκτης των χρημάτων, φέρεται να είναι γνώριμος τόσο των δικαστικών όσο και στις διωκτικών αρχών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιάσεις, απειλές, πλαστογραφίες και απάτες, ενώ το διάστημα 2009 – 2010 εξέτισε ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της απάτης. Επίσης, έχει καταδικαστεί και για εκβίαση ιεράρχη της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Μια από τις καταδικαστικές αποφάσεις, όπως αναφέρει ο skai.gr, η οποία αφορούσε το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας τελέστηκε στη Σύρο όπου έχει την έδρα της και η Καθολική Εκκλησία. Πριν από 20 μέρες με έμβασμα ύψους 50.000 ευρώ από την Καθολική Εκκλησία φέρεται να αγόρασε νυχτερινό κέντρο στην περιοχή της Πάτρας, ενώ είχε επινοικιάσει τρία ακόμα καταστήματα.

Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση

«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει» ανέφερε με χθεσινή της ανακοίνωση η Καθολική Εκκλησία Ελλάδος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ και skai

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Οικονομία

Νέα ιστορικά επίπεδα κερδοφορίας 9μηνου με οδηγό – όπως επισημαίνει – τις αυξανόμενες συνέργειες Μετάλλων και Ενέργειας ανακοίνωσε η METLEN Energy & Metals. Ειδικότερα:...

Συνταγές

Επιστρέφω ξανά στο Merceri food & drink στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο ένα δροσερό φθινοπωρινό βραδύ. Σε αυτό το κομψό μπιστρό όλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Αν χρησιμοποιείτε συσκευές της apple ή κάποιον φυλλομετρητή (browser) ή έχετε κάποιο πρόσθετο που...