Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πώς θα εξουδετερώσεις τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι

Πώς θα εξουδετερώσεις τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι



Για να εξουδετερώσεις τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι, μπορείς να ακολουθήσεις μερικές αποτελεσματικές τεχνικές καθαρισμού και αερισμού. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  1. Αερισμός του Χώρου
    Ανοιχτά παράθυρα και πόρτες: Ξεκίνα με το να ανοίξεις όλα τα παράθυρα και τις πόρτες για να κυκλοφορήσει φρέσκος αέρας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ανεμιστήρες για να επιταχύνεις τη διαδικασία.
    Χρήση καθαριστών αέρα: Τα φίλτρα HEPA μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των σωματιδίων καπνού από την ατμόσφαιρα.
  2. Καθαρισμός Υφασμάτων και Επιφανειών
    Κουρτίνες, μαξιλάρια, καλύμματα: Πλύνε όλα τα υφάσματα που μπορούν να πλυθούν, όπως κουρτίνες, μαξιλάρια, ριχτάρια και καλύμματα καναπέδων, καθώς απορροφούν την οσμή του καπνού.
    Στρώματα και χαλιά: Χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα σε στρώματα και χαλιά. Αν είναι δυνατόν, βάλε ειδικά καθαριστικά ή σόδα μαγειρικής (μπικαρβονάτο) πάνω τους, άφησέ τα για μερικές ώρες και στη συνέχεια σκούπισε τα.
    Σκληρές επιφάνειες: Καθάρισε σκληρές επιφάνειες όπως έπιπλα, τοίχους και δάπεδα με ένα μίγμα από νερό και ξύδι.
  3. Απορρόφηση Οσμών
    Σόδα μαγειρικής (μπικαρβονάτο): Ρίξε σόδα σε χαλιά, υφάσματα και έπιπλα, άφησέ την να δράσει για μερικές ώρες και σκούπισε μετά.
    Ξύδι: Τοποθέτησε μπολ με λευκό ξύδι γύρω από το σπίτι, το οποίο βοηθά στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του καπνού.
    Κάρβουνο: Ενεργός άνθρακας μπορεί επίσης να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές. Τοποθέτησέ τον σε μικρά δοχεία σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
  4. Φυσικές Μέθοδοι Εξουδετέρωσης Οσμών
    Αιθέρια έλαια: Μερικά αιθέρια έλαια, όπως το λεμόνι, ο ευκάλυπτος και η λεβάντα, μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των οσμών. Χρησιμοποίησέ τα σε διαχυτές ή αναμείξέ τα με νερό για να ψεκάσεις το χώρο.
    Κεριά εξουδετέρωσης οσμών: Κεριά με ενεργά συστατικά που εξουδετερώνουν τις οσμές είναι επίσης αποτελεσματικά.
  5. Καθαρισμός Τοίχων και Οροφών
    Σφουγγάρισμα τοίχων και οροφής: Οι τοίχοι και η οροφή απορροφούν επίσης την οσμή του καπνού. Χρησιμοποίησε ένα πανί με διάλυμα ξυδιού και νερού για να τους σκουπίσεις.
  6. Επαγγελματικός Καθαρισμός
    Αν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη και επίμονη, μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθείς σε επαγγελματίες καθαριστές που χρησιμοποιούν ειδικά καθαριστικά ή μεθόδους όπως η χρήση όζοντος (ozone treatment) για την πλήρη εξουδετέρωση της μυρωδιάς.
    Αυτές οι μέθοδοι θα σε βοηθήσουν να μειώσεις ή να εξαλείψεις αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη οσμή καπνού από το σπίτι σου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης KOVE FACTORY RACING TEAM WSBK-SSP 300 Jerez 2024 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Kove Racing Team έγραψε ιστορία στον τελευταίο γύρο του WSBK-SSP300...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Jeep και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The...