Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβέτσι με ντομάτα, σαλάμι, ελιές και φέτα

Γιουβέτσι με ντομάτα, σαλάμι, ελιές και φέτα


Ένα χυλωμένο γιουβέτσι που συνδυάζει την πικάντικη γεύση του αλλαντικού, τη γλύκα της ντομάτας, και την αψάδα της ελιάς και της φέτας, με αποτέλεσμα, ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το σαλάμι αέρος μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιατάκι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄-2΄.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Δίνουμε 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και, μόλις χυλώσει, δοκιμάζουμε το μαγείρεμά του, που θα πρέπει να είναι al dente.

Όταν χυλώσει, ρίχνουμε το θυμάρι, το σαλάμι και τις ελιές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄΄-40΄΄ ακόμα και όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σαλάμι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το σαλάμι αέρος μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιατάκι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄-2΄.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Δίνουμε 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και, μόλις χυλώσει, δοκιμάζουμε το μαγείρεμά του, που θα πρέπει να είναι al dente.

Βήμα 3

Όταν χυλώσει, ρίχνουμε το θυμάρι, το σαλάμι και τις ελιές. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30΄΄-40΄΄ ακόμα και όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το σαλάμι.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τώρα, η ανακύκλωση τηγανέλαιου γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, μέσω μιας εφαρμογής που το παραλαμβάνει από την πόρτα του σπιτιού μας Εσείς τι κάνετε...

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...