ΥΛΙΚΑ
1-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
1 µικρή δέσµη σέλινο, ½ κιλό καρότα, 2 κρεµµύδια, όλα ψιλοκοµµένα σε κυβάκια.
250 γρ. ψίχα κολοκύθας
½ κιλό γλυκοπατάτες,
Ελαιόλαδο,
1 ποτήρι χυµό ντοµάτας
Ξηρός βασιλικός ◊ φύλλα δάφνης
Ψιλοκοµµένος κόλιανδρος, και λεµόνι για το σερβίρισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουµε το σκόρδο σε λάδι σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε το Mireproix και τα σοτάρουµε µέχρι να µαλακώσουν.
Ψήνουµε την κολοκύθα και τις γλυκοπατάτες στον φούρνο για 40 λεπτά µε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι και τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα, µαζί µε τον χυµό ντοµάτας, τον ξηρό βασιλικό ή τα φύλλα δάφνης. Τα βράζουµε όλα για 10 λεπτά και ύστερα περνούµε το µίγµα στο µπλέντερ. Κατά το σερβίρισµα, βάζουµε ανάλογα µε το γούστο ο καθένας είτε ψιλοκοµµένο κόλιανδρο, είτε λίγο χυµό λεµονιού.
Παύλος Λοΐζου και Arlene French
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!