Ένα κέικ με έντονη γεύση πορτοκαλιού, ενώ το ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή νότα στη συνταγή. Ιδανική επιλογή για τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ.
Συστατικά
2½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ζάχαρη
5 αβγά
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα πορτοκάλια)
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30εκ. ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για μία ώρα περίπου (όταν μπήγουμε το μαχαίρι στο κέικ να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!