Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ο θάνατός του είναι μια ευκαιρία για την προώθηση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ο θάνατός του είναι μια ευκαιρία για την προώθηση της εκεχειρίας στη Γάζα


Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, είναι μια «ευκαιρία για να προχωρήσουμε προς την κατάπαυση του πυρός, την οποία προσδοκούμε ολόψυχα εδώ και πολύ καιρό» στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Μιλώντας στο Βερολίνο στο τέλος της συνάντησης με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο Στάρμερ κάλεσε επίσης το Ισραήλ να βελτιώσει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτή η φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε. Απευθυνόμενος «ακόμη μια φορά στο Ισραήλ» ο Στάρμερ προειδοποίησε: «ο κόσμος δεν θα ανεχτεί πλέον δικαιολογίες για την ανθρωπιστική βοήθεια. Οι άμαχοι στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας χρειάζονται τρόφιμα τώρα» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μεγάλες εκτάσεις του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας πολιορκούνται από τον ισραηλινό στρατό εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι θα αναστείλουν ένα μέρος της στρατιωτικής τους βοήθειας εάν το Ισραήλ δεν βελτιώσει γρήγορα την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή αλλά «οι κάτοικοι της Γάζας δεν αισθάνονται καμιά διαφορά», σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιος πρόσφυγες (Unrwa) Φιλίπ Λαζαρινί.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι εάν επιβεβαιωθεί η παρουσία βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία για την ενίσχυση του στρατού της, αυτό θα δείχνει «το επίπεδο απελπισίας» της Μόσχας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία αποδυναμώνεται» πρόσθεσε ο Κιρ Στάρμερ, επιμένοντας στο γεγονός ότι οι σύμμαχοι παραμένουν «απόλυτα αποφασισμένοι» να στηρίξουν το Κίεβο.

Ειδήσεις σήμερα:

Reuters: Η ίδια η Μοσάντ έφτιαξε και «πούλησε» τους βομβητές που διέλυσαν τη Χεζμπολάχ

Γιαχία Σινουάρ: Βίντεο από τη στιγμή που η IDF χτυπά το κτίριο που κρυβόταν – Στα τούνελ περνούσε το 90% του χρόνου του

Καλάβρυτα: Eσπασα με το πόδι το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές, λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ανετράπη



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Οικονομία

Περισσότερος από τον μισό ηλεκτρισμό στον πλανήτη θα προέρχεται από πηγές χαμηλού άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όμως ο κόσμος βρίσκεται ακόμα «μακριά...

Οικονομία

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στις περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας...