Υλικά (για 6 άτομα):
2 φλ. (240 γρ.) ωμά κάσιους (Cashews)
4 φλ. (1 λίτρο) καυτό νερό
1 φλ. κρύο νερό (εμφιαλωμένο καλύτερα)
4 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1 ½ φλ. περίπου χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 μεγάλο κομμάτι γάζας, ή λεπτό βαμβακερό ύφασμα για το στράγγισμακ
Εκτέλεση:
Βάζετε τα κάσιους σε ένα γυάλινο μπολ και τα περιχύνετε με το καυτό νερό. Τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά, τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με μπόλικο κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζετε. Τα χτυπάτε στο μπλέντερ για να τα τεμαχίζετε, προσθέτετε το κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το χτύπημα, σταματώντας κάθε τόσο για να ξύσετε τα πλευρά του μπολ, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Ελέγχετε το αλατοπίπερο.
Ντύνετε ένα σουρωτήρι με ένα μεγάλο κομμάτι γάζας, το τοποθετείτε πάνω από ένα μπολ για να μαζεύει τα υγρά και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Φέρνετε τις άκρες τις γάζας πάνω από το μίγμα για να το σκεπάσετε και τοποθετείτε ένα βαρίδι από πάνω (δυο πιατάκια π.χ. ή ένα πιατάκι με μια κονσέρβα μέσα). Κρατάτε το μίγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επομένη, βγάζετε το από το ψυγείο και ανοίγετε τη γάζα με το στραγγισμένο «τυρί». Παίρνετε με ένα κουτάλι (όχι πολύ γεμάτο) «τυρί» και το πλάθετε σε μπαλίτσες. Τις τυλίγετε στην καρυδόψιχα φροντίζοντας να πιάσει καλά παντού και τις βάζετε πάνω σε ένα δισκάκι. Τις σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τις κρατάτε στο ψυγείο. Τις σερβίρετε με κρακεράκια, ή, για εκδοχή χωρίς γλουτένη, με μίνι γκοφρέτες ρυζιού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!