Συνελήφθη εκ νέου χθες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Ισραηλινός μεγιστάνας και έμπορος διαμαντιών, Μπένι Στάινμετζ, κατόπιν αιτήματος των ρουμανικών Αρχών, που τον διώκουν, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του romaniajournal.ro, ο Στάινμετζ συνελήφθη την Κυριακή, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, κατά την είσοδό του στη χώρα και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να αξιολογηθεί εκ νέου η υπόθεση του, καθώς η Ελλάδα έχει αρνηθεί να εκτελέσει το ένταλμα έκδοσής του μετά την καταδίκη του, το 2020, από τις ρουμανικές αρχές.
Πριν από έναν χρόνο, ο Στάινμετζ συνελήφθη στην Κύπρο
Oπως μεταδίδεται, ο Ισραηλινός κροίσος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Ο Στάινμετζ έχει καταδικαστεί ερήμην στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης σχετική με την αγορά/εκμετάλλευση έκτασης γης που έλαβε χώρα την περίοδο 2006-2008.
Πριν από έναν χρόνο, στις 31 Αυγούστου 2023, ο Στάινμετζ συνελήφθη στην Κύπρο, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ρουμανικές αρχές. Αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από μια εβδομάδα και στις 5 Νοεμβρίου 2023, το Εφετείο της Κύπρου απέρριψε την έκδοσή του.
Τι υποστηρίζει ο Στάινμετζ
Ο δικηγόρος του Στάινμετζ, Σταύρος Τόγιας, σε δήλωσή του αναφέρει: «Σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, κατά παράβαση αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι αρχές του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, κατόπιν καταχρηστικού αιτήματος των ρουμανικών αρχών, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη σύλληψη του Ισραηλινού επιχειρηματία Beny Steinmetz, κατά τη διαδικασία του ελέγχου διαβατηρίων.
Η απόφαση για κράτηση του κ. Steinmetz, που αφορά υπόθεσή του στη Ρουμανία, συνιστά εξόφθαλμη κατάχρηση διαδικασίας από τις ρουμανικές αρχές».
Προσθέτει δε ότι «το ένταλμα των ρουμανικών αρχών για την έκδοση του Μπένι Στάινμετζ, έχει κριθεί άκυρο από την Interpol, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.
Το ίδιο συνέβη και για άλλους συγκατηγορούμενους του κ. Στάινμετζ στην ίδια υπόθεση, για τους οποίους δεν εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψής τους στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Μάλτα. Έτσι, έφτασαν τις έξι οι ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες απέρριψαν τις νομικά αβάσιμες αξιώσεις της ρουμανικής Δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση».
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!