Υλικά
200 γρ. φυτικό, λευκό βούτυρο
180 γρ. ηλιέλαιο
400 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
800 γρ. αλεύρι φαρίνα
40 γρ. Baking Powder
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
2 κουταλάκια τσαγιού λεβάντα
Για το γλάσο:
300 γρ. άχνη
50-60 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο με λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και χτυπούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το Baking Powder, το αλάτι και τη λεβάντα και ζυμώνουμε ελαφρά.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε απαλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά (20’ περίπου). Αφού κρυώσουν, βάζουμε αν θέλουμε από πάνω λίγο γλάσο και πασπαλίζουμε με λεβάντα.
Γλάσο: Βάζουμε σε λεκάνη την άχνη, προσθέτουμε λίγο-λίγο τα 50 γρ. νερό, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε και το υπόλοιπο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!