Ένα παιδί θα υποβληθεί στην πρώτη του εξέταση αίματος αμέσως μετά τη γέννησή του και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο μαιευτήριο. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται για να ελεγχθούν η χολερυθρίνη, ο συγγενής υποθυρεοειδισμός, η έλλειψη του ενζύμου G-6-PD, η φαινυλκετονουρία, καθώς και η ομάδα αίματος.
Μετά από αυτή την αρχική εξέταση, οι παιδίατροι συνήθως προτείνουν έναν αιματολογικό έλεγχο για τα υγιή παιδιά γύρω στην ηλικία των 2 ετών, προκειμένου να αξιολογηθούν τα επίπεδα σιδήρου και φερριτίνης.
Ο παιδίατρος είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση του αν ένα παιδί χρειάζεται εξετάσεις αίματος ή όχι. Ωστόσο, γενικά, τα παιδιά δεν απαιτείται να υποβάλλονται σε τέτοιες εξετάσεις. Οι φυσιολογικές τιμές διαφέρουν στα παιδιά και υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις λόγω της ηλικίας τους.
Η παιδίατρος Σουζάνα Κέμπερ αναφέρει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι γιατροί δεν πραγματοποιούν εξετάσεις αίματος σε υγιή παιδιά μέχρι την ηλικία των 18 ετών, ενώ στην Ελλάδα συχνά οι γονείς ζητούν αυτές τις εξετάσεις από μόνοι τους. Σύμφωνα με την γιατρό, ένα υγιές παιδί που διατηρεί σωστή διατροφή, ασκείται, έχει ενέργεια και αποδίδει καλά στο σχολείο δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε εξετάσεις. “Δεν τρυπάμε τα παιδιά χωρίς λόγο”, τονίζει χαρακτηριστικά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!