Του Γιώργου Ερωτοκρίτου
ΥΛΙΚΑ
Για το Κοτόπουλο:
2 φιλέτα στήθος Κοτόπουλο
300 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Light (5% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 Αυγά (χτυπημένα)
300 g. Φρυγανιά Panko
Αλάτι & Πιπέρι
Για τη σαλάτα Κινόα:
300 g. Κινόα (βρασμένο)
2 Αγγουράκια (κομμένα σε μικρούς κύβους)
2 Ντομάτες (κομμένες σε μπαστουνάκια, χωρίς τα σπόρια)
Ξύσμα από ένα Λάιμ
Χυμό από ένα Λάιμ
3 κουταλιές Ελαιόλαδο
Λίγο ψιλοκομμένο Μαϊντανό
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Κοτόπουλο: Παίρνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα πιρούνι τα τρυπάτε σε όλη την επιφάνειά τους. Ακολούθως, τα αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα μπολ, βάζετε τα χτυπημένα αυγά μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε τη φρυγανιά και τα κρατάτε στην άκρη.
Περνάτε τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα από το μείγμα με το γιαούρτι και μετά από τη φρυγανιά (να είστε προσεκτικοί ούτως ώστε να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια). Φροντίστε να τα πιέσετε ελαφρώς με τα χέρια σας.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε μια λαμαρίνα ταψιού και τα ψήνετε σε έναν καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά περίπου.
Για τη σαλάτα Κινόα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύετε πολύ καλά Σερβίρετε τη σαλάτα σε δυο πιάτα.
Τέλος, βγάζετε από τον φούρνο το κοτόπουλο, το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και το κόβετε σε φέτες, και το σερβίρετε με τη σαλάτα σας.
Tip: Δώστε ένταση στη γεύση της φρυγανιάς με φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!