Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Αντιδράσεις λόγω της επίσκεψης Μπαρντελά στην Αθήνα

Αντιδράσεις λόγω της επίσκεψης Μπαρντελά στην Αθήνα


Προσκεκλημένος του Athens Democracy Forum, ο επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία Ζορντάν Μπαρντελά, θα μιλήσει από το βήμα του συνεδρίου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Το γεγονός ανέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, που έγραψε χαρακτηριστικά ότι το «πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν» είναι ανεπιθύμητο στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαρντελά ορίστηκε πρόεδρος της νεοσυσταθείσας ακροδεξιάς ομάδας «Πατριώτες» στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η πρόσκλησή του να μιλήσει στο Athens Democracy Forum αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη», ανέφερε ο Ηλιόπουλος για την ομιλία του Ζορντάν Μπαρντελά και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση με το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν για ζητήματα δημοκρατίας μοιάζει με την ανταλλαγή συνταγών μαγειρικής με ανθρωποφάγους».

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου για Μπαρντελά

Ανεπιθύμητο το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν στην Αθήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζορντάν Μπαρντελά είναι το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν και αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στην Γαλλία. Η πρόσκληση του να μιλήσει στο Athens Democracy Forum αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Γαλλία με την συμφωνία ανάμεσα σε Μακρόν και Λεπέν, ώστε να κρατηθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο μακριά από την πρωθυπουργία, δείχνει τις πραγματικές προτεραιότητες του «φιλελεύθερου κέντρου».

Για άλλη μια φορά αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις αποτελούν ένα πολύτιμο στήριγμα για τις κυρίαρχες πολιτικές στο ζήτημα της λιτότητας αλλά και στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση με το πρωτοπαλίκαρο της Λεπέν για ζητήματα δημοκρατίας μοιάζει με την ανταλλαγή συνταγών μαγειρικής με ανθρωποφάγους. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας τροφοδοτούν την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.

Η καλύτερη απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι η ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες, αυταρχικές και φιλοπολεμικές πολιτικές.

Ποιος είναι ο Μπαρντελά

Ο Μπαρντελά είναι το πρόσωπο που επέλεξε η Λεπέν για να ηγηθεί του ακροδεξιού σχηματισμού στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.

Ο Εθνικός Συναγερμός έμεινε τελικά δεύτερος καθώς τις εκλογές κέρδισε η συμμαχία της Αριστεράς (Νέο Λαϊκό Μέτωπο).

Ωστόσο ο Μακρόν επέλεξε να διορίσει πρωθυπουργό έναν δεξιό πολιτικό από τους Ρεπουμπλικανούς – που τερμάτισαν τέταρτοι – προκαλώντας την οργή της Αριστεράς που κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για πραξικόπημα.

Η επιλογή Μακρόν σχολιάστηκε από πολλούς ως κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά που φάνηκε σχετικά ικανοποιημένη από την επιλογή του δεξιού Μπαρνιέ στη θέση του πρωθυπουργού.

Ο Μπαρντελά μετά τη μάχη των βουλευτικών εκλογών ορίστηκε πρόεδρος της νεοσυσταθείσας ακροδεξιάς ομάδας «Πατριώτες» στο Ευρωκοινοβούλιο – ο ίδιος είναι και ευρωβουλευτής – στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιά κόμματα όλης της Ευρώπης.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα Δεν το κρύψαμε ποτέ, το λατρεύουμε. Για τη φρεσκάδα, τα vibes, τους χαμογελαστούς θαμώνες, αλλά πιο πολύ για το εξαιρετικό του...

Μαγαζίνο

Η Μελίνα Νικολαΐδη μετά τον χωρισμό της από τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη βρήκε και πάλι τον έρωτα. Η 20χρονη κόρη της Δέσποινας Βανδή και του...

Οικονομία

Παρατείνονται οι αναστολές φορολογικών οφειλών, ασφαλιστικών υποχρεώσεων και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης έως τέλος του τρέχοντος έτους για την περίμετρο των δικαιούχων που ίσχυσαν έως...

Μαγαζίνο

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (28/9) πρώην playmate που κρυβόταν μαζί με τα παιδιά της σε Airbnb στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα...