Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας: «Στους δύο αγνοούμενους ανήκουν οι σοροί που βρέθηκαν στα Άνω Πιτσά»

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας: «Στους δύο αγνοούμενους ανήκουν οι σοροί που βρέθηκαν στα Άνω Πιτσά»


Ώρες αγωνίας στην Κορινθία όπου η μεγάλη φωτιά μαίνεται από χθες το μεσημέρι και από το Ξυλόκαστρο έφτασε στο Δερβένι, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς. Οι σοροί βρέθηκαν απανθρακωμένες σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, οι νεκροί είναι οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Ο ίδιος είπε στην ertnews, πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Άνω Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους.

«Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές. Συγχωριανοί ήταν οι οποίοι δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά», συμπλήρωσε.

Κάηκαν σπίτια

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, και έχουν καταλάβει τον βαθμό δυσκολίας τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί με μανία 15 χλμ. τουλάχιστον η φωτιά έχει κάψει ό,τι έχει βρει στο πέρασμά της», είπε νωρίτερα στο MEGA.

«Πήγαν να βρουν τον φίλο τους, είναι δυο εκλεκτά παιδιά με αίσθημα εθελοντισμού. Πήγαν να βοηθήσουν» είπε. Πρόσθεσε δε ότι «η φωτιά «τρέχει» πάρα πολύ γρήγορα, δεν σταματιέται από τις επίγειες δυνάμεις, θα μας βοηθήσουν τα εναέρια μέσα. Ο Βασίλης Κικίλιας είναι συνέχεια εδώ. Κάναμε συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας. Φτάνουμε έως κάποιο σημείο, δεν μπορούμε να το παίξουμε και ήρωες. Κάθε χωριό έχει χάσει και από ένα σπίτι και στο Άνω Λουτρό το ίδιο. Η πυροσβεστική προσπαθεί να μην μπουν στα σπίτια οι φωτιές», δήλωσε.

«Συνολικά από χθες έχουν εκδοθεί 9 μηνύματα 112»

Μέτωπο χιλιομέτρων – Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

«Η φωτιά ανέπτυξε δυναμική και οι άνεμοι έφτασαν τα 7 μποφόρ στην περιοχή και δημιούργησαν μέτωπα στον ορεινό όγκο του Ξυλόκαστρου και στα σύνορα με την Κορινθία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο πυρκαγιάς, υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες. Δεν υπάρχει πληροφορία για κάποιον άλλον αγνοούμενο», ανέφερε ο  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, στην ίδια πηγή.

«Συνολικά από χθες έχουν εκδοθεί 9 μηνύματα 112 για τα χωριά Πύργος, Μεντζουριάνικα, Ελληνικό, Καλλιθέα, Άνω Λουτρά. Όλοι οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με την βοήθεια της αστυνομίας σε ασφαλές σημείο, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην μετακίνησή τους. έχει δοθεί εντολή με το πρώτο φως της ημέρας να σηκωθούν τα εναέρια μέσα. Καταγράφησαν άνεμοι οι ριπές των οποίων ξεπέρασαν τα 7 μποφόρ. Εξελίχθηκε σε πυκνό δάσος, σε δύσβατο σημείο. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Χθες είχαμε στην διάθεσή μας 24 εναέρια μέσα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ένας πυροσβέστης. Μάλιστα έχει καεί ολοσχερώς και ένα πυροσβεστικό όχημα όταν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες, δεν μπόρεσε να διαφύγει και το εγκατέλειψαν οι 3 πυροσβέστες που επέβαιναν σε αυτό.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα.

Επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων και 110 οχήματα. Με το πρώτο φως σηκώθηκαν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία στην περιοχή σήμερα θα είναι κλειστά, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του επί 32 χρόνια ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί η...

Κόσμος

Η δολοφονία του Χασάν Νασράλα έχει προκαλέσει οργή στο Ιράν, με τον Αλί Χαμενεΐ να προειδοποιεί ότι το Ισραήλ θα μετανιώσει πικρά για την...

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (29/9, 21:30) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»...

Ελλάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις Στροφάδες. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το...