Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ισραηλινή επιδρομή εναντίον των Χούθι

Ισραηλινή επιδρομή εναντίον των Χούθι


Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντέιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού, λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι απ’ όπου εισάγεται πετρέλαιο στην Υεμένη.

Οι Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν και της Χεζμπολάχ, είχαν ανοίξει μέτωπο εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ενός πυραύλου με στόχο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι IDF υπογραμμίζουν ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων των Χούθι στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων τριών αυτόν τον μήνα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης:

Αναχαιτίστηκε το Σάββατο πύραυλος από την Υεμένη

Το απόγευμα του Σαββάτου, συγκεκριμένα, ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, έπειτα από την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε, πιθανότατα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ένας πύραυλος που κατευθυνόταν στο ισραηλινό έδαφος, αλλά αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Χούθι, εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, κατά την άφιξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι Χούθι δήλωσαν πως η δολοφονία από το Ισραήλ του ηγέτη της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στα νότια προάστια της Βηρυτού, «θα ενισχύσει» την αποφασιστικότητά τους.

«Το μαρτύριο του (…) Χασάν Νασράλα θα ενισχύσει τη φλόγα της θυσίας, θα εντείνει τον ενθουσιασμό και θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας», ανέφεραν οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, σε μια ανακοίνωση λέγοντας πως ο θάνατός του θα καταλήξει «στη νίκη και την εξαφάνιση του ισραηλινού εχθρού».



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Θέμα ωρών είναι η καταβολή της τέταρτης μηνιαίας δόσης (Ιουλίου -Αυγούστου) του επιδόματος παιδιού για το 2024 στους δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ. Η πληρωμή...

Μαγαζίνο

Συγγενείς, φίλοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μόρτζο το πρωί του Σαββάτου 28/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε...

Οικονομία

Έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς ΕΛΓΑ έτους 2023, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων...

Κόσμος

Χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους έχουν μείνει τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με το Reuters, και αυτό...