Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Rally Chile: Οι Εσθονοί Tanak- Jarveoja επικεφαλής στο πρώτο σκέλος στο ράλλυ Bio Bio

Rally Chile: Οι Εσθονοί Tanak- Jarveoja επικεφαλής στο πρώτο σκέλος στο ράλλυ Bio Bio


Tου Περικλή Χαλάτση

Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja, άντεξαν στην πίεση, δεν έκαναν λάθη και τέθηκαν μετά από 6 σκληρές ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 112.76 χλμ. επικεφαλής του αγώνα έχοντας συνολικό χρόνο 58.06.9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις +0.4’’ ακολουθούν οι Elfyn Evans- Scott Martin ενώ στην 3η θέση βρίσκονται οι παγκόσμιοι πρωταθλητές 2023, Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen με διαφορά +6.7’’ από τους ομόσταυλούς τους.

Στην 4η θέση βρίσκονται οι Sami Pajari- Enni Malkonen (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid) που πήραν τη θέση των Takamoto Katsuta Japan – Aaron Johnston.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Gregoire Munster- Louis Louka (Ford Puma Rally 1 Hybrid) που κινούνται με εκπληκτικούς ρυθμούς.

Η πρώτη Ε.Δ ακυρώθηκε αφού οι θεατές δεν πειθαρχούσαν. Έφταναν μέχρι την άκρη του δρόμου. Ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν μεγάλος και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την πρώτη ειδική. Όμως το κακό για τους Γάλλους είχε γίνει. Οι Sebastien Ogier- Vincent Landais ξεκίνησαν δυναμικά και αποφασιστικά. Όμως σε μια γρήγορη δεξιά παρατεταμένη στροφή ο Γάλλος το παράκανε και « έσκασε» με τα πλάγια στο ανάχωμα.

Ο έμπειρος Ogier δεν άφησε το γκάζι και κατάφερε να μείνει στο δρόμο έχοντας όμως χάσει αρκετά δευτερόλεπτα. Από κλατάρισμα ελαστικού, έχασαν δύο ολόκληρα λεπτά. Αυτή η καθυστέρηση τους έριξε αρκετά πίσω.

Οι Martin Seks- Renars Francis που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Rally Chile Bio Bío είχαν μια έξοδο αλλά παρέμειναν στο δρόμο. Δυστυχώς με δύο σκασμένα ελαστικά. Απογοητευτική η πρώτη ημέρα για τους Λετονούς.

Με δύο σκασμένα ελαστικά αγώνας δεν γίνεται. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει δεύτερος εφεδρικός τροχός.

Αλλά και οι Φινλανδοί Esapekka Lppi – Janne Ferm  (HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid) είχαν έναν κατεστραμμένο τροχό και άλλαξαν ρυθμό. Οι ειδικές είχαν πολλές κοφτερές και μεγάλες πέτρες.

Σήμερα Σάββατο, ο αγώνας θα είναι δυσκολότερος. Θα γίνουν και σήμερα τρείς επαναλαμβανόμενες Ε.Δ, συνολικού μήκους 139.40 χλμ. Ο Rovanpera μετά το χθεσινό πρώτο σκέλος είπε ότι σήμερα θα γίνει ο πραγματικός αγώνας.

Οι διεκδικητές του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe που ανοίγουν δρόμο,  δεν ζορίζουν τα πράγματα. Κάνουν προσεκτικό αγώνα και περιμένουν να δουν τις εξελίξεις.

Ποιες ειδικές θα γίνουν σήμερα ( οι αναγραφόμενες ώρες είναι τοπικές)

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Εκεί που νομίζαμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πολυπληθής, ένας άλλος παίκτης θέλει να μπει στο παιχνίδι....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τα τελευταία χρόνια, η Mercedes-Benz έχει αναλάβει την αποστολή να προσφέρει μια πιο απλουστευμένη και όχι τόσο πολυπληθή γκάμα. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ...