Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 4 νεκροί – μεταξύ τους ένα αγοράκι

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 4 νεκροί – μεταξύ τους ένα αγοράκι


Με ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα, ο ιδιαίτερα επικίνδυνος τυφώνας Έλεν που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, έπληξε τη Φλόριντα και τη Τζόρτζια των ΗΠΑ επελαύνοντας και σε άλλες πολιτείες, ανακοίνωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο τυφώνων (NHC).

«Με βάση δεδομένα του ραντάρ Ντόπλερ της NWS (της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας), το μάτι του κυκλώνα Έλεν έφθασε στην ξηρά» στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ, στη βόρεια Φλόριντα, περί τις 23:10 τοπική ώρα – 06:10 ώρα Ελλάδος), διευκρίνισε το NHC.

Νωρίτερα, ο τυφώνας Έλεν ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους που έφθασαν τα 225 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους στην Φλόριντα.

Στο μεταξύ, ένα 4χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην πόλη Claremont της Βόρειας Καρολίνας, κατά τη διάρκεια «έντονων βροχοπτώσεων», σύμφωνα με την Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων της αμερικανικής πολιτείας.

Η «Έλεν» είναι μία από τις σφοδρότερες καταιγίδες που έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού τον τελευταίο αιώνα με πεδίο ανέμων που εκτείνεται σε απόσταση έως και 1.000 χλμ., όπως μεταδίδει το CNN.

Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι ενδεικτικές της καταστροφής που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας στις πολιτείες Φλόριντα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα.

Στη διάσωση των αγνοουμένων συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που κατάφεραν να γλιτώσουν πολίτες από βέβαιο θάνατο, καθώς είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Στο μεταξύ, πολλά βίντεο έχουν ανέβει στα social media δείχνοντας τα πλημμυρισμένα σπίτια στη Φλόριντα, τα οποία ευτυχώς πρόλαβαν να εγκαταλείψουν οι ιδιοκτήτες τους.

Υπήρξαν προειδοποιήσεις για 60 εκατομμύρια ανθρώπους σε 12 πολιτείες λόγω του τεράστιου μεγέθους και της δύναμης του τυφώνα.

Τις τελευταίες ώρες, πάντως, σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας παραμένουν έξι πολιτείες: Φλόριντα, Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Αλαμπάμα και Βιρτζίνια.

Ο τυφώνας Έλεν ήταν μια επικίνδυνη καταιγίδα κατηγορίας 4 όταν έπεσε στην περιοχή Big Bend της Φλόριντα αργά το βράδυ της Πέμπτης, αλλά εξασθενούσε γρήγορα, καθώς χτυπούσε την ενδοχώρα νωρίς την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Πρόκειται για μία κατάσταση ιδιαίτερα απειλητική για τις ανθρώπινες ζωές, με ισχυρούς ανέμους και δυνατή βροχή, ανέφερε το αμερικανικό κέντρο.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι τις τελευταίες ώρες η καταιγίδα έχει εξασθενήσει, πλέον, στην κατηγορία 2, αλλά συνεχίζει να παράγει καταστροφικούς ανέμους έως και 170 χλμ., την ώρα με το επίκεντρό του να κατευθύνεται στη νότια Τζόρτζια.

Σημειώνεται ότι, οι αξιωματούχοι στη Φλόριντα συνέστησαν στους πολίτες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους να γράψουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα και την ημερομηνία γέννησης στο πόδι τους.

Σύμφωνα με το CNN, στο σκοτάδι βυθίστηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι στη Φλόριντα, σχεδόν 250 χιλιάδες στην Τζόρτζια και 40 χιλιάδες σε Νότια Νότια και Βόρεια Καρολίνα.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, είτε λόγω προειδοποιήσεων είτε εξαιτίας καταστροφών, και έχουν καταφύγει σε δομές σε σχολεία και γυμναστήρια.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί είναι τέσσερις και ο θάνατός τους σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες που αποδίδονται στο καταστροφικό τυφώνα Έλεν. Οι δύο νεκροί έχασαν την ζωή τους στην κομητεία Wheeler της Τζόρτζια, είπε ο ιατροδικαστής της κομητείας, Ted Mercer, στο CBS New μέσω τηλεφώνου. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε στην περιοχή της Τάμπα όταν μια πινακίδα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης περίπου 3.500 Εθνοφύλακες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πολλά αεροδρόμια έκλεισαν λόγω της καταιγίδας και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν χθες σχεδόν 1.300 πτήσεις σύμφωνα με την FlightAware. Σχεδόν 600 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν ήδη από τις 3 π.μ., τοπική ώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή της ένοπλης επίθεσης στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Φενέρ, Σερχάτ Ακίν – Δείτε το βίντεο



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι περιμένει τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Καζάν τον επόμενο μήνα, για...

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Πολιτική

Την κυριαρχία της ΝΔ παρά την εντεινόμενη δυσαρέσκεια λόγω της ακρίβειας καταγράφει και η δημοσκόπηση της Prorata, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Attica...