Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν τα παρακάτω:
1. Την εφημερίδα
2. Το μηνιαίο περιοδικό CANTINA
Νέο Cantina: Οι μακαρονάδες του χωριού
Αυτή την Κυριακή με το Θέμα το Cantina είναι μια συναρπαστική σύνθεση από ανθρώπους, τόπους και ιστορίες πάθους για το φαγητό. Και μαζί ένα μεγάλο αφιέρωμα στις μακαρονάδες του χωριού.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ
Χωριάτικες μακαρονάδες
Τα παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά, χειροποίητα και μη, μαγειρεύονται σε κλασικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές.
Τραχανάς με τσιγαρίδες, Τριφτούδι χυλωμένο με ντομάτα, γιαούρτι & δυόσμο, Μακαρονάκι κοφτό με μύδια, αυγοτάραχο & κρόκο Κοζάνης, Σκιουφιχτά με σάλτσα από ψητές ντομάτες, κάππαρη, μαύρη ελιά & πικάντικο σουσάμι, Ψιρούκι με κεφτεδάκια σε σάλτσα πιπεριάς, Χυλοπίτες με πρόβατο, χαρουπόμελο & πρόβειο γιαούρτι, Κουσκουσάκι με κολοκύθι, πέστο φιστίκι Αιγίνης & κατσικίσιο τυρί, Φλωμάρια με μελιτζάνες στιφάδο, Στριφτάρια με χωριάτικο λουκάνικο, λεμόνι & ρίγανη, Γκόγκες με σάλτσα από μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο και πολλά άλλα!
Τραπέζι για έναν
Ετοιμάζουμε πιάτα που μας λύνουν τα χέρια όταν γυρίζουμε στο σπίτι και θέλουμε κάτι εύκολο, νόστιμο, απλό αλλά όχι απλοϊκό.
Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα & σκορδάτες ντομάτες στο air fryer, Κοτόπουλο με ντοματίνια, μουστάρδα, μέλι & βασιλικό, Τουρλού με ρύζι στην κατσαρόλα, Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου, Ριγανάτη τηγανιά με μοσχάρι και πολύχρωμες πιπεριές
1 ζύμη x 5 πίτες
Μία ανεβατή ζύμη, πέντε ζυμώματα για πίτες κλειστές και ανοιχτές, για τάρτες και πιτάκια, όλες με υλικά της εποχής.
Τάρτα με πράσα, ντοματίνια & κρέμα τυριού, Φλαούνες με σέσκουλα & νωπή μυζήθρα, Κρεατόπιτα, Πίτα με ψαράκι ψιλό, Μελιτζανόπιτα
Στιγμές γλυκύτητας
Comfort γλυκά που μυρίζουν βούτυρο, γάλα, σοκολάτα και ζεστά μπαχαρικά και τρώγονται μετά μανίας.
Cookies με μαύρη σοκολάτα, χωρίς γλουτένη, Κέικ κανέλα με γλάσο σοκολάτας, Churros, Αφράτα γλυκά ψωμάκια με μαρμελάδα μύρτιλο, Τηγανητό γάλα
ΘΕΜΑΤΑ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια αποκάλυψη στο Βόρειο Αιγαίο
-Χίος, το νησί της μαστίχας
Η Χίος των πολυπολιτισμικών γεύσεων, το πολύτιμο δάκρυ, οι παραγωγοί του νησιού, ο τοπικός Συνεταιρισμός, ο πλούτος της ζαχαροπλαστικής τέχνης του νησιού
-Λέσβος, η καλλονή της θάλασσας
Ο κόλπος της Καλλονής, η Σκάλα και οι λατρεμένοι ουζομεζέδες της, η βιομηχανική Αλυκή της Καλλονής, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας,
τα μυστικά που κάνουν την παπαλίνα μοναδική, αλλά και το περίφημο Μυτιληνιό μαύρο πρόβατο.
-Λήμνος
Το ορεινό πρόβατο της Λήμνου, το σουσάμι, ο αφκός και το λαφύρι, τα ασπρομύτικα φασόλια, το μαυραγάνικο σιτάρι & το ψάρεμα στον Κόλπου του Μούδρου.
Αφιέρωμα: Food miles
–Ρεπορτάζ: Πόσα χιλιόμετρα διανύει η τροφή μας;
–Χαλκίδα – Αθήνα: Από το χωράφι του Νίκου στο πιάτο του Περικλή Κοσκινά, στο εστιατόριο Cookoovaya.
–Μεσόγεια – Αθήνα: Το πρωί, ο γαλατάς. Από το άρμεγμα γάλακτος στο παλιό γαλακτοπωλείο Στάνη, στην Ομόνοια
-Η ταινία: Το road movie ενός μανάβη των απομακρυσμένων βουνών της Πίνδου, μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου.
–Παρεκτροπές: Το ταξίδι της τροφής σε Μύκονο και Σαντορίνη.
Ερευνα: Ο Έλληνας και τα ζυμαρικά
Η γρήγορη, φθηνή και γευστική λύση που σήμερα «παίζει» με τα πιο ακριβά και σπάνια υλικά.
Φαινόμενο: Η νέα δίψα δεν σβήνει με απλό νερό
Τα νερά με γεύσεις, χρώματα και αρώματα που έγιναν τάση.
Επιστήμη: Πρωινό 2.0, η πρωτεΐνη στο επίκεντρο
Οι νέες διατροφικές τάσεις στρέφονται σε υγιεινές επιλογές που δυναμώνουν σώμα και πνεύμα.
Γιατί είναι σημαντικός ο Γκίκας Ξενάκης;
Επικεφαλής σεφ από το 2012 του Aleria, υπηρετεί με σεμνότητα και πάθος την ανανέωση της ελληνικής κουζίνας.
Η ομάδα: The Underdog
Το “αουτσάϊντερ” που ξέρει από καλό, ποιοτικό καφέ.
Συνέντευξη με την Clare Smyth, την τριάστερη Βορειοϊρλανδή σεφ, καλεσμένη για μια βραδιά στο Sani Gourmet.
Το ελληνικό αφήγημα του Άρη Βεζενέ: Το Manári στο κέντρο της Αθήνας είναι το νέο εγχείρημα του εμπνευσμένου σεφ που γίνεται και πάλι talk of the town.
Social: Μαύρη Θάλασσα, στη Θεσσαλονίκη
Η ψαροφαγία που έγινε viral
Πού θα φάτε στην Καβάλα: οι πιο νόστιμες διευθύνσεις για καλοβαλμένα εστιατόρια με σύγχρονη κουζίνα
Burger: η νέα εμμονή των Ελλήνων σεφ
Έξι καταξιωμένοι σεφ δημιουργούν απίθανα burger εστιατοριακού επιπέδου
Πρώτη ύλη: Τα πάντα για το μήλο, το δημοφιλές φρούτο που μετρά πάνω από 10.000 καταγεγραμμένες ποικιλίες
Κρασί: Βιδιανό, μια ανερχόμενη κρητική “βεντέτα” και 20 αντιπροσωπευτικές επιλογές
Αντικείμενα του πόθου: Πρωινή τελετουργία
Σκεύη πρωϊνού για να το απολαμβάνουμε όπως του αξίζει.
Design: Η υπεροχή του μαρμάρου.
Κλασικό, διαχρονικό, δεν θα μπορούσε να λείπει από την κουζίνα μας.
Το εγχειρίδιο του κηπουρού: Φθινοπωρινά φυτέματα σε κήπους, αυλές και βεράντες & μαζί όλα τα μυστικά και χρήσιμα tips για 100% επιτυχία
Μη χάσετε το 5ο τεύχος του CANTINA magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.
3. Το καθηλωτικό θρίλερ του Γιώργου Δάμτσιου
«Ο κρυφός μας εαυτός»
Η θέληση για εκδίκηση είναι ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα της ανθρώπινης φύσης, ικανή να μεταμορφώσει ακόμη και το πλέον φιλήσυχο πλάσμα σε αδίστακτο εγκληματία. Ωστόσο, ενώ το κίνητρο είναι προφανές, τίποτα από όσα συμβαίνουν σε αυτή την ιστορία δεν μοιάζουν να υπακούουν στη λογική -εκτός από τη λογική του απόλυτου μίσους.
Ο Γιώργος Δάμτσιος, ο Έλληνας μετρ του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος σασπένς και μυστηρίου, φέρνει ξανά τους «Ευγενείς Αγρίους» στο προσκήνιο -και μάλιστα με πάταγο: Στο γνώριμο σκηνικό της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έχει επιλέξει να ζει και να εργάζεται ο Ελληνοαμερικανός ιδιωτικός ντετέκτιβ Τζορτζ Ντόρμερ αρχίζει να εξελίσσεται μια παράξενη ακολουθία εγκλημάτων.
Κατ’ αρχάς, σε ένα λαμπερό πάρτι της υψηλής κοινωνίας διαπράττεται μία διπλή απαγωγή, δύο νεαρών κοριτσιών. Μόλις λίγες ώρες αργότερα, συλλαμβάνεται ένας άντρας, γεμάτος αίματα, με ένα μαχαίρι στο ένα του χέρι να στάζει πάνω από το ζεστό ακόμη πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Ο Τζορτζ Ντόρμερ, ο οποίος είχε προσληφθεί ως υπεύθυνος ασφαλείας στο πάρτι, εμπλέκεται αυτομάτως στην υπόθεση, αλλά τα χέρια του είναι δεμένα, καθώς οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή των δύο κοριτσιών. Ο Ντόρμερ προσφεύγει για βοήθεια στην Ειδική Μονάδα Εξιχνίασης Κακουργημάτων και τους παλιούς του συνεργάτες, προκειμένου να εξιχνιάσουν από κοινού το μυστήριο, τόσο της απαγωγής όσο και του φονικού. Παρόλ’ αυτά, μια σειρά από απροσδόκητα και, φαινομενικά παράλογα, γεγονότα, ωθούν τον Τζορτζ Ντόρμερ ως τα ακρώτατα όρια της ψυχικής αντοχής και της πνευματικής του ισορροπίας. Οπότε, η μεγάλη πρόκληση είναι το πώς θα μείνει ο ίδιος ψύχραιμος, πώς θα καταφέρει να βάλει τάξη στο χάος και την παράνοια, ώστε να αποφύγει σφάλματα που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία. Μαζί με την αστυνομία, ο ντετέκτιβ δίνει μια μάχη ενάντια στο χρόνο -αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, ο οποίος τείνει να κάνει μονίμως το λάθος βήμα. Και ενώ εξελίσσονται άγρια ανθρωποκυνηγητά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και σε διάφορα σημεία της Χαλκιδικής, ο αναγνώστης μένει με κομμένη την ανάσα για την τελική έκβαση της υπόθεσης, ως την τελευταία λέξη, στην τελευταία σελίδα ενός από τα καλύτερα βιβλία του Γιώργου Δάμτσιου.
4. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα.
2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!