Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Πώς να κόψετε τα νύχια στο γατάκι σας

Πώς να κόψετε τα νύχια στο γατάκι σας


Ο καλλωπισμός είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας για το γατάκι σας, αλλά χάρη στο πιο απαλό και κοντύτερο τρίχωμα, δεν απαιτείται πολύ χρόνος σε σύγκριση με τις ενήλικες γάτες. Εάν μπορείτε να συνηθίσετε το γατάκι σας στην περιποίηση από νεαρή ηλικία, θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη και για τους δυο σας στο μέλλον. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες γάτες αγαπούν την ήπια φροντίδα, και μόλις δουν μια χτένα στο χέρι σας, συνήθως θα τρέξουν κοντά σας.

Πώς να κόψετε τα νύχια στη γάτα σας

Συνηθίστε το γατάκι σας στο κόψιμο των νυχιών του από νεαρή ηλικία. Eνας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να προσποιηθείτε ότι τα κόβεται, ασκώντας μικρή πίεση στα δάκτυλα της γάτας σας, έτσι ώστε να βγεί το νύχι και στη συνέχεια να της προσφέρετε μια ανταμοιβή ή έναν έπαινο.

Αν κόβετε τα νύχια στην γάτα ή στο γατάκι σας, είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, είναι να προκαλέσετε πόνο ή αιμορραγία κόβοντας τα γρήγορα ή κόβοντας κάποιο ευαίσθητο μέρος του νυχιού. Η κτηνιατρός σας θα χαρεί να σας κάνει μια επίδειξη και να ελέγξει την τεχνική σας.

Ελέγξτε τα νύχια της γάτας σας μία φορά την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του σημείου που βρίσκεται στο εσωτερικό του.
ποδιού τους, ακριβώς κάτω από την περιοχή του καρπού. Αυτό σπάνια αγγίζει το έδαφος και μπορεί να έχει την τάση να μεγαλώνει περισσότερο, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένες γάτες.

Ενώ ελέγχετε τα νύχια της γάτας σας, κάντε έναν έλεγχο και στα πατουσάκια, αλλά και ανάμεσα από τα νύχια, για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα είναι σχηματισμένα όπως πρέπει και καθαρά.

Στις γάτες, όπως και στους ανθρώπους, μπορεί κάποιο νύχι να μεγαλώνει μέσα από το δέρμα. Εάν υποψιάζεστε ότι ένα νύχι μεγαλώνει μέσα στην πατούσα τους, ελάτε σε επαφή με τον κτηνίατρό σας, καθώς μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volkswagen κατασκευάζει το Polo στην Παμπλόνα της Ισπανίας από το 1984. Πάνω από 8,4 εκατομμύρια Polo έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...