Υλικά (για 4 άτοµα)
1½ φλ. ρύζι bali Ρremium BASMATI
2 ½ φλ. νερό ( για το ρύζι)
1 – 2 κουταλιές καυτερή σος τσίλι (Hot Chili Sauce)
350 γρ. περίπου µέτριες ωµές γαρίδες, ξεφλουδισµένες µε την ουρίτσα στη θέση της
2 κουταλιές λάδι
3 φρέσκα κρεµµυδάκια σε λεπτά φετάκια
4 λεπτά φετάκια φρέσκο τζίντζερ, κοµµένα σε µπαστουνάκια
250 γρ. ντοµατίνια (οβάλ καλύτερα), κοµµένα στη µέση κατά µήκος
3 κουταλιές ξηρό sherry ή άσπρο, ξηρό κρασί
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σόγια σος + επιπλέον για το σερβίρισµα
Αλάτι
1 φλ. τεµαχισµένα φύλλα κόλιανδρου και σόγια σος για το σερβίρισµα
Εκτέλεση
Βάζετε το ρύζι bali Ρremium BASMATI µε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε λίγο αλάτι και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να κοχλάσει. Το ανακατεύετε (µια µόνο φορά), σκεπάζετε το κατσαρολάκι, χαµηλώνετε εντελώς τη φωτιά και το αφήνετε σκεπασµένο να σιγοβράζει, µέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του- για 10 περίπου λεπτά). Το αποσύρετε από τη φωτιά και το κρατάτε σκεπασµένο για 5 λεπτά.
Ύστερα, το απλώνετε σε ένα δίσκο για να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες (ή αφού κρυώσει αρκετά το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο). Βάζετε τις γαρίδες σε ένα µπολ, προσθέτετε την καυτερή σος τσίλι, τις ανακατεύετε να πιάσουν παντού και τις κρατάτε στην άκρη. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα γουόκ ή µεγάλο τηγάνι, σε µέτρια φωτιά και σοτάρετε µέσα τα κρεµµυδάκια και το τζίντζερ, ανακατεύοντάς τα για 2 – 3 περίπου λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
Προσθέτετε τις γαρίδες µε τη σος τσίλι και τις ανακατεύετε για 2 – 3 περίπου λεπτά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα και να γίνουν ροζ. Ανακατεύετε µέσα το ρύζι και τα ντοµατίνια, τα πασπαλίζετε µε τη ζάχαρη, προσθέτετε το sherry ή κρασί, 1 κουταλιά σόγια σος και λίγο αλάτι και συνεχίζετε το ψήσιµο ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά για να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά και να ψηθούν οι γαρίδες (να κουλουριαστούν). Τελειώνετε ανακατεύοντας µέσα σησαµέλαιο.
Πασπαλίζετε το φαγητό µε τον κόλιανδρο και το σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!