Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Οι κρατούμενοι της Δ’ Πτέρυγας στον Κορυδαλλό διαμαρτύρονται για την παραβίαση του 18μηνου

Οι κρατούμενοι της Δ’ Πτέρυγας στον Κορυδαλλό διαμαρτύρονται για την παραβίαση του 18μηνου


Την διαμαρτυρία τους για την παραβίαση του 18μηνου κατά έξι επιπλέον μήνες για δύο συγκρατούμενούς τους, καταγγέλλουν οι κρατούμενοι της Δ’ Πτέρυγας του Κορυδαλλού, με επιστολή τους την οποία απέστειλαν στη «Ζούγκλα», αναφέροντας ότι η εν λόγω απόφαση δεν έχει την παραμικρή νομική βάση.  Για τον λόγο αυτό θα προβούν σε ειρηνική διαμαρτυρία και θα παρατείνουν την ώρα κλεισίματος της βραδινής κατάκλισης κατά μία ώρα, αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους ειρηνικά.

Η επιστολή των κρατουμένων

«Εμείς, οι κρατούμενοι της Δέλτα Πτέρυγας, αντιδρούμε επειδή ο νόμος ορίζει ότι κάθε κρατούμενος μπορεί να κρατείται το ανώτερο για δεκαοκτώ μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την παράταση της κράτησης εκτός από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που πρέπει να στείλει κλήση στον κρατούμενο για να εκφράσει τις απόψεις του με υπόμνημα.

Στον έκτο μήνα, το συμβούλιο αποφασίζει αν θα παραταθεί η κράτηση μέχρι τον δωδέκατο μήνα.

Αν το συμβούλιο δεν αποφασίσει εντός δώδεκα μηνών και μιας ημέρας, η κράτηση θεωρείται παράνομη και ο κρατούμενος πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το δικαστήριο της Ρόδου και συγκεκριμένα μια νεόκοπη δικαστικός αποφάσισε παράνομα να παρατείνει την κράτηση δυο συγκρατουμένων μας για έξι μήνες επιπλέον, χωρίς τη συνεδρίαση του συμβουλίου, χωρίς κλήση και χωρίς δυνατότητα κατάθεσης υπομνημάτων.

Γεγονός το οποίο είναι νομικά ανερμάτιστο!!!

Έχουμε ενημερώσει τη διευθύντρια και τους υπεύθυνους στο κατάστημα κράτησης 1 Κορυδαλλού, αλλά παρότι ο νόμος απαιτεί την απελευθέρωσή τους, αυτοί συνεχίζουν να κρατούν τους κρατούμενους παράνομα, βασιζόμενοι σε μια απόφαση που δεν έχει νομική βάση και η οποία είναι εντελώς παράνομη και πρωτάκουστη για όλους μας!!!

Γι’ αυτό οι κρατούμενοι στη Δέλτα Πτέρυγα θα παρατείνουν την ώρα κλεισίματος της βραδινής κατάκλισης κατά μία ώρα, αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους ειρηνικά.

Διότι, δεν μπορούμε να δεχτούμε αμαχητί μια τόσο παράνομη απόφαση από τους εφαρμοστές και θεματοφύλακες υποτίθεται του νόμου!!!».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με διάφορες παρεμβάσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά. Κατά...

Αθλητικά

Σε μία «μαγική» βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, μέσω της οποίας ο Παναθηναϊκός AKTOR και περίπου 35 χιλιάδες οπαδοί του τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου δημιουργώντας μία αλησμόνητη ατμόσφαιρα, το αποτέλεσμα, ακόμη...

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα μετά από τρελή πορεία ΙΧ σημειώθηκε στην Πάτρα τα ξημερώματα. Ήταν περίπου 02:00 το βράδυ όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν...