Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Το Ισραήλ καλεί τους αμάχους να απομακρυνθούν

Το Ισραήλ καλεί τους αμάχους να απομακρυνθούν


Aυξάνονται οι φόβοι για γενικευμένη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν εκτενείς βομβαρδισμούς κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, ενώ τις τελευταίες ώρες διακινούνται μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής, μέσω των οποίων καλούνται να μείνουν μακριά από κτίρια που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ για την αποθήκευση όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν βρίσκεστε σε ένα κτίριο που διαθέτει όπλα της Χεζμπολάχ, μείνετε μακριά από αυτό μέχρι νεωτέρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, κάλεσε τη Δευτέρα τους κατοίκους των χωριών του Λιβάνου να φύγουν αμέσως για την ασφάλειά τους. Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού έγιναν μια ώρα αφότου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε «εντατικά πλήγματα» σε στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο Χάγκαρι είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τα χτυπήματα: «Προς τους κατοίκους των χωριών του Λιβάνου, την επόμενη περίοδο θα επιτεθούμε σε τρομοκρατικούς στόχους στον Λίβανο. Όποιος βρίσκεται κοντά σε σπίτια ή εγκαταστάσεις μέσα στις οποίες η Χεζμπολάχ κρύβει τα όπλα της, σας καλούμε να μείνετε μακριά από αυτά, εκθέτει εσάς και τις οικογένειές σας σε κίνδυνο».

Ο Χαγκάρι είπε ότι η Χεζμπολάχ αποθηκεύει πυραύλους κρουζ, ρουκετοβομβίδες, εκτοξευτές ρουκετών και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέσα σε σπίτια πολιτών, εκμεταλλευόμενοι τον άμαχο πληθυσμό. Ο Χάγαρη πρόσθεσε: «Ακολουθούμε αυτές τις δραστηριότητες, παρακολουθούμε τα μέσα μάχης και τα καταστρέφουμε με ακριβείς επιδρομές».

Επεσήμανε ότι το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο μετά από ενδείξεις για την πρόθεσή της να εκτοξεύσει πυραύλους κατά του Ισραήλ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα χερσαίας εισβολής στον Λίβανο, ο Χαγκάρι είπε: «Ο στρατός θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει την ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ».

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Sky News Arabia, τα ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές σε πολλές περιοχές στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Jabal al-Rayhan, των προαστίων του Burj al-Shamali, του Zibqin, των προαστίων της Qasimiya, της Zibqin, των περιοχών του Kafr Rumman και περιοχών στη βόρεια Μπεκάα.

Πηγή: ΑΠΕ & ΕΡΤ



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...